Kısık Ateş
Şef Usulü

Linguine Nasıl Yapılır?

İtalyan mutfağının gözde tariflerinden Linguine yapmanın püf noktaları nelerdir? Orijinal pesto soslu linguine tarifinin tüm detayları...

Linguine Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 5B
  • 33
  • Kaydet

Geleneksel pesto soslarının lezzetli eşlikçisi Linguine, adını İtalya’nın Liguria bölgesinden almıştır. İtalyancada “küçük diller” anlamına gelen Linguine yalınz pesto soslarında değil, aynı zamanda sebzelerle ve deniz mahsulleri ile yapılmış soslarla mükemmel bir uyum sağlamaktadır.

Fettucineye oldukça benzetilen Linguine, uzun ve düz makarna tellerinden yapılır fakat Fettucine'ye göre daha ince ve dar bir şekle sahiptir.

Linguine’nin enfes eşlikçisi pesto sos, yemyeşil rengi, muhteşem kokusu ve aromasıyla hazırladığınız makarnanızın lezzetine lezzet katmanızı sağlayacaktır. İçerisinde fesleğen, sarımsak, parmesan peyniri, çam fıstığı, zeytinyağı gibi birbirinden güzel malzemeler bulunduran pesto sosunu kolaylıkla evinizde hazırlayabilirsiniz.

İtalyan mutfağı sevenlerinin, Filiz Makarnanın yassı spaghetti makarnası ile orjinale en yakın Linguine lezzetine ulaşabileceği tarifimize, tüm püf noktalarıyla gelin hep beraber bir göz atalım. İşte detaylar...

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

337B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

27B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

21B Görüntüleme