Şef Usulü

Penne Arrabbiata Nasıl Yapılır?

Acı olmasına rağmen çok sevilen özellikle de makarnalara çok ama çok yakışan, efsane bir lezzetle karşınızdayız. İtalyan mutfağının gözde tariflerinden olan arrabbiata soslu makarna tarifi nasıl yapılır?

Penne Arrabbiata Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 17B
  • 36
  • Kaydet

Bu uyuma gerçekten bayılacaksınız! 😊

Tadına doyum olmayan, acı olmasına rağmen çok sevilen özellikle de makarnalara çok ama çok yakışan, efsane bir sos lezzetiyle karşınızdayız. İtalyan mutfağının gözde tariflerinden Arrabbiata sosu İtalyanca’da “Sugo All’arrabbiata” olarak geçmekte olup kelime anlamı kızgın, sinirlendirilmiş anlamına gelmektedir.

Aynı zamanda “acı” anlamında da kullanılan bu kelime bu hafif acılı sosa ismini verirken tüm dünyada en lezzetli soslardan biri olarak bilinmektedir. Sadece İtalyanların değil tüm dünyanın benimsediği ve özellikle de makarnalarda yer alan bu acı sos, isminin aksine yiyenleri lezzetiyle mutlu ediyor.

Arrabbiata sosun hafif acılı aromasını en iyi taşıyabilen makarna şekli Penne Rigate’dir. Tüm dünyada bilinen ismi ile Penne Arrabbiata. Tüm makarna çeşitleriyle mükemmel bir uyum sağlayan arrabbiata sosu özellikle penne makarna ile denemeni öneririz. 

Bugün bu tarifin tüm detaylarına yer vererek; orijinal arrabbiata sosun nasıl yapıldığına, penne makarna ile olan eşsiz uyumuna değineceğiz. Sizler de bu güzel tarifi, anlatımlı videomuzu izleyerek kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık 😊

Makarna Akademisinin diğer bölümleri için tıklayın!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

329B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

27B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

21B Görüntüleme