Şef Usulü

Pilav Pişirme Teknikleri Nelerdir? Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Ustalık gerektiren pilav pişirme teknikleri ve püf noktaları nelerdir?

Pilav Pişirme Teknikleri Nelerdir? Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 18B
  • 114
  • Kaydet

Türk mutfağında törensel yemeklerden gündelik sofralara kadar güncelliğini koruyan pilav, her dönem sofraların vazgeçilmez yemeği olmuştur. Pilavın tüm Uzakdoğu ve Ortadoğu’da olduğu gibi Osmanlı yemek kültüründe, özellikle de saray mutfağında büyük önemi vardır.

Az malzemeyle hazırlandığı için basit bir yemek gibi görünse de tane tane dökülen, tam kıvamında mis gibi pilavlar yapmak gerçek bir ustalık ister. Öyle ki, Osmanlı Saray mutfağından günümüze pilav yapımı aşçıların ve ev kadınlarının test edildiği en önemli yemek türü olmuştur 😊

Hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın pilav pişirmeden önce yapılması gereken ön hazırlıklar ve dikkat edilmesi gereken birçok püf noktası vardır. Doğru kıvamda sade bir pilav yapmak, göründüğü gibi kolay bir iş olmadığı için özen, dikkat, tam ölçü ve tecrübe gerektirir. 

Bugün sizler için tam kıvamında pilav yapmanın tüm detaylarını ele aldık.

Pilav özelinde en çok merak edilen püf noktalarından pişirme tekniklerine kadar her sorunuzun cevabına videomuzdan ulaşabilirsiniz.

Ustalık gerektiren pilav pişirme teknikleri nelerdir? Lezzetli ve tane tane dökülen pirinç pilavı yapmanın püf noktaları nelerdir? Orijinal pirinç pilavı tarifi ve çok daha fazlası için hiç vakit kaybetmeden tıklayın!

Pınar ve Filiz Makarnanın geleneksel Türk mutfağı tariflerine sağladığı katkılardan dolayı kendilerine bir kez daha teşekkür ederiz. Yepyeni bölümlerde görüşmek dileğiyle…

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (2)

Şevval L.
· 16.05.2023

Teşekkürler şef ❤️

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 16.05.2023

Biz teşekkür ederiz 🥰🙏

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

327B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

27B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme