Şef Usulü

Slurry, Roux, Liaison Kıvam Vericileri Nasıl Kullanılır?

Mutfakta hazırlanan stock, sos, çorba ve sulu yemeklere kıvam kazandıran bağlayıcılar nelerdir?

Slurry, Roux, Liaison Kıvam Vericileri Nasıl Kullanılır?
Paylaş
  • 38B
  • 138
  • Kaydet

Slurry, Roux, Liaison kıvam vericileri nedir, nasıl yapılır ve nerelerde kullanılır?

Mutfakta hazırlanan stock, sos, çorba ve sulu kıvamdaki yemeklere kıvam kazandıran ya da bunların akışkanlıklarını ayarlayan yardımcı ürüne liaisons yani bağlayıcı denir.

Liaison bağlayıcıları genel olarak ifade edilen bir terim olmakla beraber aynı zamanda yumurta sarısı ve kremanın karıştırılması ile de hazırlanan bir bağlayıcıdır.

Roux;

Çorba ve soslara kıvam vermekle kalmayıp ekstra lezzet katan bir bağlayıcıdır. Roux eşit miktarda un ve yağın pişirilmesi ile hazırlanır. Peki, kaç çeşit roux vardır?

Slurry;

Mısır, patates veya buğday nişastası yüksek derecede kıvam verme ve bağlama özelliklerine sahiptirler. Bu tip nişastaların soğuk su ile karıştırılarak hazırlanmasına slurry denir. Slurryler, önceden hazırlanarak bağlanmak istenen yiyeceğe ilave edilerek çok hızlı sonuç almanıza yardımcı olur…

Yemeklerinize lezzet katmanıza destek olan, yapımı oldukça basit ve sade olan bağlayıcılar hakkında daha fazla bilgiye uzman şefimizin videosundan ulaşabilirsiniz!

Şimdi sizleri ayrıntıları izleyebilmeniz için eğitmen şefimiz Fehmi Samancı’yla baş başa bırakıyoruz!

*Yüklediğimiz tüm videolardan anında haberdar olmak için Kısık Ateş TV kanalımıza abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır.

Gelecek hafta yepyeni ve keyif alacağınız harika bir konu ile karşınızda olacağız, şimdilik hoşça kalın…

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (7)

Gokce (aygulelenichef) Korkmaz

Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 23.05.2020

Faydalı olabiliyorsak ne mutlu bizlere, teşekkürler Gökçe 👍👩‍🍳

Aynur Kesici
· 18.03.2022

Teşekkür ederiz hocamAllah razı olsun

Ecem Karahan
· 25.05.2020

Ćok çok güzel bide çok seviyorum ♥️

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 25.05.2020

Teşekkürler Ecem 🙏😇

Nihan Münipoğlu
· 20.06.2020

Fehmi şef anlattıkça insanın sabaha kadar dinleyesi geliyor. İnanılmaz şade,akıcı ve öğretici. Çok teşekkürler Kısık Ateş ve Fehmi Samancı🙏🏼

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 22.06.2020

Merhaba Nihan, güzel yorumun için çok teşekkür ederiz. Sevgiler 😊🙏

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

328B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

27B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

21B Görüntüleme