add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Şef Usulü

Slurry, Roux, Liaison Kıvam Vericileri Nasıl Kullanılır?

Mutfakta hazırlanan stock, sos, çorba ve sulu yemeklere kıvam kazandıran bağlayıcılar nelerdir?

Slurry, Roux, Liaison Kıvam Vericileri Nasıl Kullanılır?
Paylaş

Slurry, Roux, Liaison kıvam vericileri nedir, nasıl yapılır ve nerelerde kullanılır?

Mutfakta hazırlanan stock, sos, çorba ve sulu kıvamdaki yemeklere kıvam kazandıran ya da bunların akışkanlıklarını ayarlayan yardımcı ürüne liaisons yani bağlayıcı denir.

Liaison bağlayıcıları genel olarak ifade edilen bir terim olmakla beraber aynı zamanda yumurta sarısı ve kremanın karıştırılması ile de hazırlanan bir bağlayıcıdır.

Roux;

Çorba ve soslara kıvam vermekle kalmayıp ekstra lezzet katan bir bağlayıcıdır. Roux eşit miktarda un ve yağın pişirilmesi ile hazırlanır. Peki, kaç çeşit roux vardır?

Slurry;

Mısır, patates veya buğday nişastası yüksek derecede kıvam verme ve bağlama özelliklerine sahiptirler. Bu tip nişastaların soğuk su ile karıştırılarak hazırlanmasına slurry denir. Slurryler, önceden hazırlanarak bağlanmak istenen yiyeceğe ilave edilerek çok hızlı sonuç almanıza yardımcı olur…

Yemeklerinize lezzet katmanıza destek olan, yapımı oldukça basit ve sade olan bağlayıcılar hakkında daha fazla bilgiye uzman şefimizin videosundan ulaşabilirsiniz!

Şimdi sizleri ayrıntıları izleyebilmeniz için eğitmen şefimiz Fehmi Samancı’yla baş başa bırakıyoruz!

*Yüklediğimiz tüm videolardan anında haberdar olmak için Kısık Ateş TV kanalımıza abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır.

Gelecek hafta yepyeni ve keyif alacağınız harika bir konu ile karşınızda olacağız, şimdilik hoşça kalın…

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör

Yorumlar (6)

Gokce (aygulelenichef) Korkmaz

Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim

Kısık Ateş
23.05.2020

Faydalı olabiliyorsak ne mutlu bizlere, teşekkürler Gökçe 👍👩‍🍳

Kısık Ateş
Ecem Karahan
25.05.2020

Ćok çok güzel bide çok seviyorum ♥️

Kısık Ateş
25.05.2020

Teşekkürler Ecem 🙏😇

Kısık Ateş
Nihan Münipoğlu

Fehmi şef anlattıkça insanın sabaha kadar dinleyesi geliyor. İnanılmaz şade,akıcı ve öğretici. Çok teşekkürler Kısık Ateş ve Fehmi Samancı🙏🏼

Kısık Ateş
22.06.2020

Merhaba Nihan, güzel yorumun için çok teşekkür ederiz. Sevgiler 😊🙏

Kısık Ateş
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!