Şef Usulü

Zeytinyağlı Çalı Fasulye Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı yemekler nasıl pişirilir, pişirme teknikleri ve püf noktaları nelerdir?

Zeytinyağlı Çalı Fasulye Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 14B
  • 146
  • Kaydet

Zeytinyağı ile yapılan sebze yemekleri Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Et ilave edilmeden su, zeytinyağı, sebze ve baharatların eklenmesiyle pişirilen yemekler soğuk yemek veya zeytinyağlı yemek olarak adlandırılmaktadır.

Ege ve Akdeniz bölgelerinde zeytinyağı ile yapılan yemekler vazgeçilmezlerimiz arasındadır. İnsan sağlığı açısından değerlendirildiğinde hem zeytinyağının hem de sebzelerin sağlığımıza yararları tartışılmaz bir gerçektir.

Türk yemek kültüründe ve Anadolu mutfağında zengin tarihi lezzet miraslarımız arasında bulunan Taze Fasulye bu yemeklere en büyük örneklerden biridir.

Geleneksel Türk mutfağında zeytinyağıyla pişirilen Çalı Fasulye nasıl yapılır? Çalı fasulyesi nasıl ayıklanır?

Zeytinyağlı yemekler nasıl pişirilir, pişirme teknikleri ve püf noktaları nelerdir?

Salma usulü zeytinyağlı çalı fasulyesi tarifi ve püf noktaları nelerdir? Buyurun hep beraber izleyelim 😊

Gastronomi dünyasının sınırsız yolculuğunda yerinizi almak için tüm sosyal mecralarımıza ücretsiz olarak katılmayı unutmayın!

Ayrıca, Pınar ve Filiz Makarnanın geleneksel Türk mutfağı tariflerine sağladığı katkılardan dolayı bir kez daha teşekkür ederiz. Yepyeni bölümlerde görüşmek dileğiyle…

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

326B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme