Tarif

Zeytinyağlı Çalı Fasulye

Zeytinyağlı taze fasulye tarifi nasıl yapılır? Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
45 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
Zeytinyağlı Çalı Fasulye

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g taze fasulye
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 adet domates
2 dilim kabuksuz limon
5 g tuz
3 g toz şeker
1 g pul biber
30 ml zeytinyağı
30 ml su veya sebze suyu

Nasıl Yapılır?

  • Yıkanmış taze fasulyelerin kenarlarını ve saplarını ince keserek ayıklayın ve ortadan ikiye bölün. Ardından geniş bir kaba alın ve biraz suda bekletin.
  • Orta boy bir tencerenin ortasına kabuğu soyulmuş bütün soğanı ve sarımsağı yerleştirin.
  • Etrafına fasulyeleri yerleştirin.
  • Kabuğu soyulmuş domatesi yemeklik doğrayın. Fasulyelerin üzerine ve aralarına domatesleri gelişi güzel koyun. Kabuksuz limon dilimlerini yerleştirin.
  • Tuz, toz şeker ve çok az miktarda pul biber ekleyin.
  • Malzemelerin üzerine zeytinyağı ve suyu koyun. Üzerini malzemeye temas edecek şekilde yağlı kağıtla kapatın.
  • Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşe ağır ağır pişirin. (ortalama 30 dk.)
  • Piştikten sonra ocaktan alın, tenceresinde soğumasını bekleyin.
  • Güzel bir servis tabağında, üzerine ekstra zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Zeytinyağlı yemeklerde, sebzelerin üzerine yağlı kağıt kapatarak pişirme işlemini gerçekleştirirseniz; besin ve renk değerlerini kaybetmezler.
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Fehmi Samancı
Fehmi SamancıEğitmen / Danışman Şef
Paylaş
banner

Yorumlar (6)

Hayal Gençoğlu

❤️🌹

Fehmi Samancı
27.04.2021

Teşekkürler Hayal 🤩🙏

Fehmi Samancı
BirgülÖztürk
03.07.2021

30 ml su miktarı yeterli olur mu? Fasulye suda bekletildiği için mi az sulu pişiyor? Dibini tutmaz mı?

Fehmi Samancı
12.07.2021

Kisik ateste pisirdigimiz icin sebzelerde kendi suyunu birakiyor ve daha lezzetli oluyor. Eger yuksek ateste pisirirseniz dibine tutar.🙋‍♂️🔪

Fehmi Samancı
Şükran Şirin
11.07.2021

✨😊👏Fasulye seçerken hep yanılıyorum. İpsiz olduğundan emin olabileceğimiz bir fasülye çeşidi var mı acaba :)

Fehmi Samancı
12.07.2021

Merhaba. Genellikle geniş fasulyeler daha kılçıklı, eni dar fasulyeler az kılçıklı olurlar. Tabii yine de pişirmeden önce gözden geçirmeniz gerekir 😊

Fehmi Samancı
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
4B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
4-6 Kişilik
19B
Aç Gezenler
Aç GezenlerAG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
32B