Tarif

Zeytinyağlı Çalı Fasulye Tarifi

Zeytinyağlı taze fasulye tarifi nasıl yapılır? Zeytinyağlı yemek yaparken nelere dikkat edilmelidir? Çalı fasulye tarifinin püf noktaları nelerdir? Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
45 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Zeytinyağlı Çalı Fasulye Tarifi
Paylaş
  • 75B
  • 117
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g taze fasulye
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 adet domates
2 dilim kabuksuz limon
yeteri kadartuz
1 tutam toz şeker
az miktardapul biber
30 ml zeytinyağı
30 ml su veya sebze suyu

Nasıl Yapılır?

  • Yıkanmış taze fasulyelerin kenarlarını ve saplarını ince keserek ayıklayın ve ortadan ikiye bölün. Ardından geniş bir kaba alın ve biraz suda bekletin.
  • Orta boy bir tencerenin ortasına kabuğu soyulmuş bütün soğanı ve sarımsağı yerleştirin.
  • Etrafına fasulyeleri yerleştirin.
  • Kabuğu soyulmuş domatesi yemeklik doğrayın. Fasulyelerin üzerine ve aralarına domatesleri gelişi güzel koyun. Kabuksuz limon dilimlerini yerleştirin.
  • Tuz, toz şeker ve çok az miktarda pul biber ekleyin.
  • Malzemelerin üzerine zeytinyağı ve suyu koyun. Üzerini malzemeye temas edecek şekilde yağlı kağıtla kapatın.
  • Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşe ağır ağır pişirin. (ortalama 30 dk.)
  • Piştikten sonra ocaktan alın, tenceresinde soğumasını bekleyin.
  • Güzel bir servis tabağında, üzerine ekstra zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Zeytinyağlı yemeklerde, sebzelerin üzerine yağlı kağıt kapatarak pişirme işlemini gerçekleştirirseniz; besin ve renk değerlerini kaybetmezler.
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi
42B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Otlu Kıymalı Kestane Yemeği Tarifi
15B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Armutlu Kereviz Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar (7)

Hayal Gençoğlu
· 26.04.2021

❤️🌹

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 27.04.2021

Teşekkürler Hayal 🤩🙏

BirgülÖztürk
· 03.07.2021

30 ml su miktarı yeterli olur mu? Fasulye suda bekletildiği için mi az sulu pişiyor? Dibini tutmaz mı?

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 12.07.2021

Kisik ateste pisirdigimiz icin sebzelerde kendi suyunu birakiyor ve daha lezzetli oluyor. Eger yuksek ateste pisirirseniz dibine tutar.🙋‍♂️🔪

BirgülÖztürk
· 18.09.2021

Teşekkür ederim, denedim,

Şükran Şirin
· 11.07.2021

✨😊👏Fasulye seçerken hep yanılıyorum. İpsiz olduğundan emin olabileceğimiz bir fasülye çeşidi var mı acaba :)

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 12.07.2021

Merhaba. Genellikle geniş fasulyeler daha kılçıklı, eni dar fasulyeler az kılçıklı olurlar. Tabii yine de pişirmeden önce gözden geçirmeniz gerekir 😊