Kısık Ateş
Şef Usulü

Zeytinyağlı Havuç Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı havuç yemeğinin pişirme teknikleri ve püf noktaları nelerdir?

Zeytinyağlı Havuç Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 13B
  • 109
  • Kaydet

Pınar ve Filiz iş birliği ile Türk mutfağının geleneksel reçetelerini aktarmaya kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Türk mutfağı gerek zengin yemek çeşitleriyle gerekse diğer ülke mutfaklarına göre tat, koku, lezzet ve sunum farklılığıyla, eşsiz bir mutfak olarak günümüz dünya mutfakları arasındaki yerini almıştır.

Bildiğiniz üzere Türk mutfağında zeytinyağı ve zeytinyağının kullanımı ise epey fazladır. Geçmişten başlayıp günümüze kadar yaygın bir şekilde kullanılan zeytinyağı, genellikle sebze yemeklerinin olmazsa olmazı olarak kabul edilir.

Peki zeytinyağlı yemekler nasıl pişirilir? Zeytinyağlı yemek pişirme teknikleri ve püf noktaları nelerdir?

Bugün, içerisinde bolca vitamin ve mineral barındıran havucun zeytinyağlı yemeği ile karşınızdayız.

En güzel zeytinyağlı lezzetlerden biri olan zeytinyağlı havuç yemeğinin pirinç eklenerek yapılışını ve en pratik tarifini sizler için derledik.

Keyifli seyirler, şimdiden afiyet olsun! 😊

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (4)

BirgülÖztürk
· 26.04.2021

Hemen markete gidiyorum, havuç kalmamış evde, yapmam lazım, tarif çok güzel

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 26.04.2021

Harika seçim 😁👏🤩 şimdiden ellerinize sağlık.

Özgü Bayçin
· 16.06.2021

Üzerine yağlı kağıt kapatıldığını bilmiyordum birdahaki sefere deneyeceğim süper oldu ellerinize sağlık 👏🏻👏🏻

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 16.06.2021

Evet bu tekniği denemenizi öneririz 😊🙏 Ellerinize sağlık...

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

345B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

28B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

22B Görüntüleme