- Şef Usulü
- Türk Mutfağı
- Zeytinyağlı Havuç Nasıl Yapılır?
Zeytinyağlı Havuç Nasıl Yapılır?
Zeytinyağlı havuç yemeğinin pişirme teknikleri ve püf noktaları nelerdir?
16.04.2021- 14B
- 111
- Kaydet
Pınar ve Filiz iş birliği ile Türk mutfağının geleneksel reçetelerini aktarmaya kaldığımız yerden devam ediyoruz.
Türk mutfağı gerek zengin yemek çeşitleriyle gerekse diğer ülke mutfaklarına göre tat, koku, lezzet ve sunum farklılığıyla, eşsiz bir mutfak olarak günümüz dünya mutfakları arasındaki yerini almıştır.
Bildiğiniz üzere Türk mutfağında zeytinyağı ve zeytinyağının kullanımı ise epey fazladır. Geçmişten başlayıp günümüze kadar yaygın bir şekilde kullanılan zeytinyağı, genellikle sebze yemeklerinin olmazsa olmazı olarak kabul edilir.
Peki zeytinyağlı yemekler nasıl pişirilir? Zeytinyağlı yemek pişirme teknikleri ve püf noktaları nelerdir?
Bugün, içerisinde bolca vitamin ve mineral barındıran havucun zeytinyağlı yemeği ile karşınızdayız.
En güzel zeytinyağlı lezzetlerden biri olan zeytinyağlı havuç yemeğinin pirinç eklenerek yapılışını ve en pratik tarifini sizler için derledik.
Keyifli seyirler, şimdiden afiyet olsun! 😊
Yorumlar (4)
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!