Tarif

Zeytinyağlı Havuç

Zeytinyağlı havuç tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
Zeytinyağlı Havuç
Paylaş
  • 3B
  • 64
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
25 g pirinç
5-6 adet havuç
5 g tuz
5 g toz şeker
4-5 damla limon suyu
150 ml su ya da sebze suyu

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede zeytinyağını kızdırın; dilimlenmiş sarımsakları ve yemeklik doğranmış soğanları güzelce kavurun.
  • Pirinci ılık tuzlu suda 20 dk. bekletip süzdürün ve yıkayın. Ardından tencereye ekleyip kavurun.
  • Pirinçler hafif kavrulduktan sonra dilimlenmiş havuçları ekleyip güzelce karıştırın.
  • Tuz, toz şeker ve limon suyu ekleyip karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirin.
  • Son olarak suyunu ekleyin.
  • Malzemelerin üzerini yağlı kağıtla örtün, kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra kendi tenceresinde soğutup, buzdolabında 1 gece dinlendirin. Ertesi gün dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Püf noktası: Zeytinyağlı yemeklerde, sebzelerin üzerine yağlı kağıt kapatarak pişirme işlemini gerçekleştirirseniz; besin ve renk değerlerini kaybetmezler.
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
5B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
34B Görüntüleme