Tarif

Zeytinyağlı Havuç Tarifi

Zeytinyağlı havuç tarifi nasıl yapılır? Pratik sarımsaklı zeytinyağlı havuç tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Zeytinyağlı Havuç Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 79
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
25 g pirinç
5-6 adet havuç
5 g tuz
5 g toz şeker
4-5 damla limon suyu
150 ml su ya da sebze suyu

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede zeytinyağını kızdırın; dilimlenmiş sarımsakları ve yemeklik doğranmış soğanı güzelce kavurun.
  • Pirinci ılık tuzlu suda 20 dk. bekletip süzdürün ve yıkayın. Ardından tencereye ekleyip kavurun.
  • Pirinçler hafif kavrulduktan sonra dilimlenmiş havuçları ekleyip güzelce karıştırın.
  • Tuz, toz şeker ve limon suyu ekleyip karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirin.
  • Son olarak suyunu ekleyin.
  • Malzemelerin üzerini yağlı kağıtla örtün, kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra kendi tenceresinde soğutup, buzdolabında 1 gece dinlendirin. Ertesi gün dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Zeytinyağlı yemeklerde, sebzelerin üzerine yağlı kağıt kapatarak pişirme işlemini gerçekleştirirseniz; besin ve renk değerlerini kaybetmezler.
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
İmambayıldı Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
103B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kolay Karnabahar Graten Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Tarçınlı Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.