Tarif

Antep Fıstıklı Dondurmalı İrmik Helvası

Antep fıstıklı dondurmalı irmik helvası bu yazın favori tatlısı olmaya aday! Bol fıstıklı sütlü irmik helvası tarifi nasıl yapılır? Tam ölçülü ve kıvamında irmik helvası yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı
Tencere
Antep Fıstıklı Dondurmalı İrmik Helvası
Paylaş
  • 23B
  • 75
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
35 g Pınar Tereyağı
Pınar
180 g irmik
60-70 g toz şeker
60 g toz Antep fıstığı
180 ml Pınar Süt
Pınar
120 ml su
4 top vanilyalı dondurma

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını yayvan bir tencerede eritin.
  • İrmiği ekleyip, orta kısık ateşte 5 dakika karıştırarak kavurun.
  • Toz şekeri ekleyip, 5 dakika daha kavurun.
  • Toz Antep fıstığını ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun.
  • Sütü ve suyu bir ölçü kabında karıştırın. Yavaşça tencereye dökerek çırpma teliyle karıştırın. Bu aşamada dikkatli olun. Hafif katılaşana kadar karıştırın ve ocağın altını kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp, dinlenmesi için kenara alın.
  • Bir kasenin içini streç film ile kaplayın. İçine irmik helvasını yayarak ortasına bir top dondurma koyacak şekilde boşluk bırakın. Dondurmayı yerleştirip üzerini düzleştirin ve servis edeceğiniz tabağa ters çevirin.
  • Üzerini toz fıstık ve nar taneleri ile süsleyerek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bisküvili Tiramisu
70 Dakika
4-6 Kişilik
29B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çikolata Soslu Ekler
15 Dakika
6-8 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.