Paylaş
- 12B
- 92
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 demet semizotu
2 adet salatalık
1/2 demet taze nane
1 adet yeşil elma
15-20 g tane Antep fıstığı
10 g toz Antep fıstığı
Sosu için:
20 ml zeytinyağı
1 adet limon suyu
5 ml beyaz şarap sirkesi
tuz&karabiber
15 g tuzlu yoğurt
Nasıl Yapılır?
- 1Semizotlarını ayıklayıp, yıkayın. Salatalıkları yuvarlak olacak şekilde doğrayın.
- 2Naneleri de temizleyip yıkadıktan sonra ince kıyım olacak şekilde doğrayın.
- 3Elmanın kabukları soyulmuş şekilde küp küp doğrayın.
- 4Antep fıstıklarının dış kabuklarını soyup bir kenara alın.
- 5Sosu için; zeytinyağı, limon, hardal, beyaz şarap sirkesi, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta çırpıcı ile çırpın.
- 6Tüm işlemleri tamamladıktan sonra derin bir salata kasesi içerisine malzemeleri koyun ve hazırladığınız salata sosu ile güzelce karıştırın.
- 7Ekşi krema ile tuzlu yoğurdu karıştırın ve salatanızın üzerine koyarak servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Doğranmış elmaları kararmaması için, salatayı hazırladığınız süre içerisinde suda bekletebilirsiniz.
*Not: Tuzlu yoğurda Hatay ürünleri satan firmalardan ulaşabilirsiniz. Eğer ulaşamazsanız sadece ekşi krema ile devam edebilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Salata Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.