- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Antep Usulü Yoğurtlu Patates Tarifi
Tarif
Antep Usulü Yoğurtlu Patates Tarifi
Antep yöresinin bir başka lezzeti ile karşınızdayım. Antep Usulü Yoğurtlu Patates yemeği nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 65B
- 154
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuzu eti
3 adet patates
3 diş sarımsak
200 g haşlanmış nohut
450 g süzme yoğurt
20 g un
5 g tuz
5 g karabiber
1 adet yumurta
10 g nane
3 g aspir otu
Nasıl Yapılır?
- 1Bir düdüklü tencerede, kuzu etlerini üzerini 3-4 parmak geçecek kadar suyla beraber 30-35 dakika haşlayın.
- 2Dikkatlice tencerenin kapağını açıp, küp doğranmış patatesleri ve soyulmuş sarımsakları ekleyin.
- 3Patatesler pişmeye yakın haşlanmış nohutları ilave edin ve kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- 4Terbiyesi için: ayrı bir tencerede süzme yoğurt, un, tuz, karabiber ve yumurtayı kısık ateşte çırparak karıştırın.
- 5Bu karışıma, kaynattığınız et suyundan bir kepçe alın ve karıştırarak yoğurdun kesilmemesine özen gösterin.
- 6Terbiye tamamen ısındığında, etli karışıma yavaşça ekleyerek yedirin. Ardından ocağın altını kapatın ve tencerenin ağzını açık bırakın.
- 7Servis etmeden önce eritilmiş tereyağında nane ve aspir otunu karıştırın. İster tabakladıktan sonra yemeğinizin üzerine dökün, isterseniz de tencerenin içine karıştırarak servis edin.
Püf Noktası
*Aspir, hem bitki şeklinde hem yağ şeklinde tüketilen bir bitki türüdür. Aynı zamanda yalancı safran olarak da adlandırılan bu bitki sarı ve turuncu renklerde karşınıza çıkabilir. Taze veya kuru olarak yemeklerde kullanılır.
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etli Yemek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.