- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekmek Tarifleri
- Arpa Ekmeği Tarifi
Tarif
Arpa Ekmeği Tarifi
Ceviz ve kuş üzümlü arpa ekmeği tarifi nasıl yapılır? Arpa ekmeği yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
![Arpa Ekmeği Tarifi](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/recipe_main_image_large/https---cdn.kisikates.com.tr/recipe-media/f8bd85d93d8e218051678dadb7bcc68c770e6fce.jpeg)
Paylaş
- 43B
- 137
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg arpa unu
900 g su
17 g kaya tuzu
25 g toz ekşi maya
150 g ceviz içi
150 g kuş üzümü
Nasıl Yapılır?
- 1Arpa unu, su, kaya tuzu ve toz ekşi mayayı geniş bir kapta karıştırın.
- 2Yaklaşık 15 dakika güzelce yoğurun.
- 3İçine ceviz içi ve kuş üzümünü ekleyip 5 dakika daha yoğurun.
- 4Hamuru 20 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
- 5Ardından üzerine bastırarak alçak bir tepsiye güzelce yayın.
- 6Son olarak önceden ısıtılmış 250°C fırında 20 dakika pişirin.
- 7Pişen ekmeği biraz dinlendirip keserek servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
![Pınar Online](/19fa6c495c110b9e791cc5a1cbd664d0.png)
![Ömür Akkor](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/user_avatar_medium/https---cdn.kisikates.com.tr/user-avatar/24a08d185de9ad0f4393530d7cfc68081bf4d428.png)
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri
![Özden Yılmaz](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/user_avatar_small/https---cdn.kisikates.com.tr/user-avatar/f835958745d4e215197254a44f3e2b6b6abe9958.jpeg)
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
![Pesto Soslu Roll Ekmek Tarifi](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/recipe_main_image_medium/https---cdn.kisikates.com.tr/recipe-media/fde6100a9b601f07c23b7b73903c768744dd9d01.jpeg)
70 Dakika
8-10 Kişilik
Yorumlar (8)
Şefim ekşi maya ile ilgili bilgilendirme yapabilir misiniz? Zennup 1844 kitabınızda tarifi var ama nasıl yapıldığını anlayamadım.😌 Bir de toz haline nasıl getiriyoruz. Şimdiden teşekkür ederim 😊
Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Şefim Sizinle tanışmayı çok ama çok istiyor en eski Anadolu ekşi mayalarınızdan bende çoğaltmak üzere almak istiyorum ☺️ Bursa’ya Zennuba bir türlü kısmet olmadı Bakırköy’de Büyükyalı da da olduğunu öğrendim sizin geldiğinizde sizinle görüşmek mümkün olmaz mı ☺️🤗😊 Teşekkür ederim
Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi