Kısık Ateş
Tarif

Arpa Şehriyeli İncik Tarifi

Şehriye pilavı eşliğinde kuzu incik tarifi nasıl yapılır?
150 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Arpa Şehriyeli İncik Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 52
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kuzu incik
150 g zeytinyağı
500 g arpa şehriye
2 adet kereviz sapı
4 diş sarımsak
1/2 demet kıyılmış maydanoz
1/2 demet kıyılmış taze soğan
yeteri kadarkarabiber
yeteri kadarkaya tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Kuzu incikleri kaya tuzu, karabiber, sarımsak, kereviz sapı ve taze kekik ile üzerine su ilave ederek 2 saat kadar kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • 2 saat sonra incikleri tencereden çıkarıp süzülmesi için kenara alın.
  • Bir tencerede şehriyeleri zeytinyağı ile kavurmaya başlayın.
  • Şehriyeler karamel rengini alınca, kepçe ile haşlanmış et suyundan ilave edin. (Suyu her çektiğinde şehriyeye kepçe ile su ilave edin).
  • Son kepçeyi koyduğunuzda altını kapatıp dinlenmeye alın.
  • Bu esnada haşlanmış kuzu incikleri bir tavada zeytinyağında güzelce kızartın.
  • Etler kızarınca şehriyelerin içine kıyılmış yeşillikleri ekleyip güzelce harmanlayın.
  • Servis tabağının altına hazırladığınız şehriyeli pilavı koyup üzerine de incikleri yerleştirerek servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Arnavut Ciğeri Tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
401B Görüntüleme
Ayva Borani Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
24B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Fırında Köfte Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
88B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.