Tarif

Kuzu Tandır Tarifi

Davet sofralarında misafirlerinizin unutamayacakları muhteşem lezzet önerimiz kuzu tandır tarifi... Son derece kolay ve lezzetli lokum kıvamında kuzu tandır tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 34B
  • 40
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
1 adet kuzu kol
5 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
5 g pul biber
5-6 adet tane karabiber
10 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını tavada eritin.
  • Kuzu kolu tuzlayın. Tuzlanan eti, tavadaki yağ eridikten sonra tavaya alın.
  • Arpacık soğanları, defne yaprağını ve tane karabiberleri tavadaki etin üzerine ekleyin.
  • Pul biberi de ekleyip eti mühürledikten sonra malzemeleri fırın tepsisine alın.
  • Eti pişirdiğiniz tava içine ekşi krema, su ve tereyağı ekleyerek etin sosunu hazırlayın.
  • Hazırladığınız sosu, fırın tepsisindeki etin üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında 50 dakika pişirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Kuzu kolu kemiğiyle birlikte pişirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Vişne Kebabı Tarifi
35 Dakika
2-4 Kişilik
12B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kebap Üçlüsü Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
10B Görüntüleme
Ali Ronay
Ali Ronay
Maçakızı Hotel&Restoran - Executive Chef
Kaz Ciğeri Klementine Tarifi
120 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.