Tarif

Balkabaklı Risotto Tarifi

Balkabaklı risotto tarifi nasıl yapılır? Risotto yapmanın püf noktaları nelerdir? Sebze suyu tarifi nasıl yapılır? Balkabaklı risotto tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
40 Dakika
2 Kişilik
Pilav ve Rissotto
Tava
Paylaş
  • 15B
  • 71
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
250 g arborio pirinci
100 ml fermente üzüm suyu
1 litre sebze suyu
250 g balkabağı püresi
100 g toz parmesan peyniri
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
2-3 yaprak ada çayı
taze çekilmiş karabiber
tuz

Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun.
  • Arborio pirincini ekleyip 5 dk. boyunca sürekli karıştırmaya devam edin.
  • Fermente üzüm suyunu ekleyin. Suyunu çeken pirinçlere azar azar sebze suyu ilave etmeye başlayın. Bu işlemi pirinçler yumuşayıp al dante kıvamı alana kadar sürdürün.
  • Balkabağı püresi, parmesan peyniri ve soğuk tereyağı parçalarını ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Kremamsı kıvam alan risottoyu karabiber, tuz ve adaçayı yapraklarıyla lezzetlendirin ve bekletmeden sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Sebze suyu için; bir tencerede iri iri doğranmış soğan, havuç, kereviz sapı, mantar, karanfil, tane karabiber ve fesleğeni yaklaşık 2 litre suda kaynatın.
*Videomuzu izlemeyi unutmayın!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Hamsili Pilav Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
118B Görüntüleme
Portakal Kabuklu Safranlı Pi̇lav Tarifi
16B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Paella (İspanyol Mutfağı) Tarifi
30B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Sinan Doğaç
· 01.04.2021

👨‍🍳👌

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 03.04.2021

🙏👍🤗