- Tarifler
- Pilav ve Rissotto
- Balkabaklı Risotto Tarifi
Tarif
Balkabaklı Risotto Tarifi
Balkabaklı risotto tarifi nasıl yapılır? Risotto yapmanın püf noktaları nelerdir? Sebze suyu tarifi nasıl yapılır? Balkabaklı risotto tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
40 Dakika
2 Kişilik
Pilav ve Rissotto
Tava
Paylaş
- 15B
- 71
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
250 g arborio pirinci
100 ml fermente üzüm suyu
1 litre sebze suyu
250 g balkabağı püresi
100 g toz parmesan peyniri
2-3 yaprak ada çayı
taze çekilmiş karabiber
tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun.
- 2Arborio pirincini ekleyip 5 dk. boyunca sürekli karıştırmaya devam edin.
- 3Fermente üzüm suyunu ekleyin. Suyunu çeken pirinçlere azar azar sebze suyu ilave etmeye başlayın. Bu işlemi pirinçler yumuşayıp al dante kıvamı alana kadar sürdürün.
- 4Balkabağı püresi, parmesan peyniri ve soğuk tereyağı parçalarını ekleyip karıştırmaya devam edin.
- 5Kremamsı kıvam alan risottoyu karabiber, tuz ve adaçayı yapraklarıyla lezzetlendirin ve bekletmeden sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Sebze suyu için; bir tencerede iri iri doğranmış soğan, havuç, kereviz sapı, mantar, karanfil, tane karabiber ve fesleğeni yaklaşık 2 litre suda kaynatın.
*Videomuzu izlemeyi unutmayın!
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?