Tarif

Pratik Ayran Aşı Çorbası Tarifi

Ana yemek kadar doyurucu olan ayran aşı çorbası, pratik olduğu kadar lezzetli de bir başlangıç çorbasıdır.
25 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Soğuk
Pratik Ayran Aşı Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 23B
  • 79
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g buğday
100 g nohut
300 g süzme yoğurt
400 g Pınar Yoğurt
Pınar
10 g tuz
10 g kuru nane
20 ml sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

  • Nohutlar akşamdan ıslatılır ve sabah haşlamaya bırakılır. Haşlandıktan sonra süzülür.
  • Buğdaylar, üzerini geçecek kadar suda kısık ateşte kaynatılır ardından süzdürülüp soğumaya bırakılır.
  • Süzme ve normal yoğurt çırpılır, soğuyan buğday ve nohutlar ilave edilir.
  • Kıvamını ayarlayabilmek için göz kararı buzlu soğuk su eklenir, tuz oranı ayarlanır ve güzelce karıştırılır ve servis edilir.
  • Tercihen naneyi sıvı yağda kavurup çorbaya ilave edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Bu çorba hazırlanırken, 2 adet közlenmiş patlıcan koyarsanız ismi MEHİR çorbası olur.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bal Kabağı Çorbası Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
39B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Fesleğenli Tavuk Çorbası Tarifi
13B Görüntüleme
Terbiyeli Köfteli Çorba Tarifi
approved
77B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.