Tarif

Terbiyeli Köfteli Çorba Tarifi

İçinizi ısıtacak sımsıcak bir çorba tarifi: Terbiyeli köfteli çorba tarifi nasıl yapılır? Çorba terbiyesi nasıl hazırlanır, püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Terbiyeli Köfteli Çorba Tarifi
approved
Paylaş
  • 73B
  • 55
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1,5 litre su
400 g az yağlı kıyma
80 g ince bulgur
1 adet yumurtanın beyazı
480 g Pınar Yoğurt
Pınar
1 adet yumurta sarısı
30 g un
100 ml sıvı yağ
2 diş sarımsak
10 g kuru nane
5 g pul biber
tuz&karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Tencereye su konur, kaynamaya bırakılır.
  • Kıyma, ince bulgur, yumurtanın beyazı, tuz ve karabiber iyice yoğurulup misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Köfteler, yapışmaması için un serpilmiş tepsiye konur.
  • Kaynayan suya biraz tuz eklenir ve köfteler, yaklaşık 15-20 dakika kaynayan suda pişirilir.
  • Yoğurt, yumurta sarısı ve un ayrı bir kapta pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
  • Pişen köftelerin suyundan azar azar yoğurtlu karışıma eklenerek bu karışım, sürekli karıştırılır.
  • Yoğurtlu karışım, kaynayan çorbaya eklenip hızlıca karıştırılır.
  • Terbiyesi verilmiş çorbanın kaynama sınırına gelmesi beklenirken bir tavada sıvı yağ ve rendelenmiş sarımsaklar kızdırılır. İçine nane ve pul biber eklenip çorbaya ilave edilir, ocak kapatılır ve sıcak olarak servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

4.5
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Tavuk Sulu Arpa Şehriye Çorbası
66B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Börülceli Ege Çorbası
45 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Terbiyeli Ispanak Çorbası
35 Dakika
4-6 Kişilik
26B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.