Tarif

Ayvalı Cevizli Kek Tarifi

Tavada kek nasıl yapılır? Tam mevsiminde ayvalı, bol cevizli ve tarçınlı kek tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 15B
  • 78
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tabanı için:
20 g esmer şeker
30 g ceviz içi
1 adet büyük boy ayva
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 g toz tarçın
25 g pudra şekeri
Kek Harcı için:
2 adet yumurta
45 ml sıvı yağ
100 ml Pınar Süt
Pınar
85 g toz şeker
170 g un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için: Ayvayı soyun, çekirdeklerini temizleyin ve ince ince dilimleyin.
  • Orta boy bir teflon tavada tereyağını eritin. Dilimlediğiniz ayvaları sotelemeye başlayın.
  • Esmer şeker, pudra şekeri ve tarçın ekleyip ara ara karıştırarak ayvaların karamelize olmalarını sağlayın. Tamamen karamelize olan ayvaların üzerine ceviz ekleyip ocaktan alın.
  • Yeni bir teflon tava alın, bir yağlı kağıdı teflon tavanın boyutunda olacak şekilde yuvarlak kesin ve tabanına yerleştirin. Karamelize olan ayvaları yağlı kağıda aktarın.
  • Kek Harcı için: Geniş bir kasede yumurtaları güzelce çırpın. Sırasıyla sıvı yağ, süt, toz şeker, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip homojen kıvam alana kadar çırpın.
  • Hazır olan kek harcını ayvaların üzerine dökün. Tavanın kapağını kapatın ve ocağa alın.
  • Yaklaşık 15-20 dakika çok kısık ateşte pişmeye bırakın. Hamur kabarıp göz göz olduğunda kekiniz pişmiş olacaktır.
  • Kapağını açın, dikkatlice geniş bir tabağa ters çevirin. Üzerindeki yağlı kağıdı yavaşça alın.
  • Pişen keki ılıdığı zaman dilimleyin. Güzel bir servis tabağına alıp Pınar Sütkrem ve toz tarçınla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kestane Dolgulu Kurabiye Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
3B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Zencefilli Kurabiye Tarifi
70 Dakika
8-10 Kişilik
22B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Baklava Kek Tarifi
75 Dakika
6-8 Kişilik
4B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.