Tarif
Babagannuş Terin
Bildiğiniz üzere babagannuş mezesinin lezzeti tartışılmaz bir gerçek. Bizler de bu güzel mezeyi baz alarak farklı boyutlara taşıdık. Umarım beğenirsiniz :)
50 Dakika
1 Kişilik
Zeytinyağlı / Etli Yemekler
Fırın

Malzeme Listesi
100 g patlıcan
50 g ıspanak
50 g kırmızı biber
50 g sarı biber
30 g közlenmiş kırmızı biber
50 g akdeniz yeşillikleri
15 g sızma zeytinyağı
5 g fesleğen
5 g maydanoz
5 g frenk soğan
5'er g tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanlardan çok ince dilimler aldıktan sonra kalan patlıcanlar közlenir ve soyulur.
- 2İnce dilimleri zeytinyağı, tuz ve karabiber ile harmanlayarak ızgara da arkalı önlü çevrilir.
- 3Diğer yandan kırmızı biberler 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika fırınlanır. Daha sonra kabukları soyularak çekirdekleri ayıklanır.
- 4Ispanaklar kaynamakta olan tuzlu suyun içerisine 1 dakika kadar atılır ve sudan alınır. Ardından renginin solmasını önlemek için buzlu suya alınır.
- 5Daha sonra terin kalıbına streç film serilir ve patlıcanlar terinin dış kabuğunu oluşturacak şekilde aralık bırakmadan yerleştirilir.
- 6Keserken nasıl gözükmesini isterseniz o şekilde közlenmiş patlıcan, fırınlanmış biber ve ıspanaklar olarak kalıbın içerisine yerleştirilir. En üst kısma ızgara patlıcanlar gelecek şekilde kapatılır ve sarılır.
- 7Buzdolabına yerleştirilir bir süre dinlendirilmesi sağlanır. Servis yapmadan önce dilimlenir.
- 8Servis tabağını akdeniz yeşillikleri ve üzerine çok ince kıyılmış sarı ve kırmızı biberleri zeytinyağı ve limon ile lezzetlendirerek sunumu gerçekleştirebilirsiniz.
- 9Mutfak robotunda püre haline getirilen konserve közlenmiş biber, zeytinyağı ile çekilen maydanoz, frenk soğan, fesleğenden oluşan taze baharat karışımı ile tabağınızı süsleyebilirsiniz.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.