add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Babagannuş Terin

Bildiğiniz üzere babagannuş mezesinin lezzeti tartışılmaz bir gerçek. Bizler de bu güzel mezeyi baz alarak farklı boyutlara taşıdık. Umarım beğenirsiniz :)
50 Dakika
1 Kişilik
Zeytinyağlı / Etli Yemekler
Fırın
Babagannuş Terin

Malzeme Listesi

100 g patlıcan
50 g ıspanak
50 g kırmızı biber
50 g sarı biber
30 g közlenmiş kırmızı biber
50 g akdeniz yeşillikleri
15 g sızma zeytinyağı
5 g fesleğen
5 g maydanoz
5 g frenk soğan
5'er g tuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlardan çok ince dilimler aldıktan sonra kalan patlıcanlar közlenir ve soyulur.
  • İnce dilimleri zeytinyağı, tuz ve karabiber ile harmanlayarak ızgara da arkalı önlü çevrilir.
  • Diğer yandan kırmızı biberler 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika fırınlanır. Daha sonra kabukları soyularak çekirdekleri ayıklanır.
  • Ispanaklar kaynamakta olan tuzlu suyun içerisine 1 dakika kadar atılır ve sudan alınır. Ardından renginin solmasını önlemek için buzlu suya alınır.
  • Daha sonra terin kalıbına streç film serilir ve patlıcanlar terinin dış kabuğunu oluşturacak şekilde aralık bırakmadan yerleştirilir.
  • Keserken nasıl gözükmesini isterseniz o şekilde közlenmiş patlıcan, fırınlanmış biber ve ıspanaklar olarak kalıbın içerisine yerleştirilir. En üst kısma ızgara patlıcanlar gelecek şekilde kapatılır ve sarılır.
  • Buzdolabına yerleştirilir bir süre dinlendirilmesi sağlanır. Servis yapmadan önce dilimlenir.
  • Servis tabağını akdeniz yeşillikleri ve üzerine çok ince kıyılmış sarı ve kırmızı biberleri zeytinyağı ve limon ile lezzetlendirerek sunumu gerçekleştirebilirsiniz.
  • Mutfak robotunda püre haline getirilen konserve közlenmiş biber, zeytinyağı ile çekilen maydanoz, frenk soğan, fesleğenden oluşan taze baharat karışımı ile tabağınızı süsleyebilirsiniz.
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Mücver
30 Dakika
4-6 Kişilik