Kısık Ateş
Tarif

Babagannuş Terin Tarifi

Bildiğiniz üzere babagannuş mezesinin lezzeti tartışılmaz bir gerçek. Bizler de bu güzel mezeyi baz alarak farklı boyutlara taşıdık. Umarım beğenirsiniz. Babagannuş terin nasıl yapılır?
50 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Fırın
Babagannuş Terin Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 72
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kemer patlıcan
20 ml zeytinyağı
tuz ve karabiber
2 adet kırmızı biber
50 g ıspanak
Servis Önerisi:
karışık yeşillik
sarı biber
kırmızı biber
zeytinyağı
maydanoz
frenk soğan
taze fesleğen

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanın bir tanesinden çok ince olacak şekilde dilimler çıkarın. Geri kalan patlıcanı közleyin ve dikkatlice kabukları soyun.
  • Dilimlenen patlıcanları zeytinyağı, tuz ve karabiberle harmanlayarak ızgarada arkalı önlü çevirin.
  • Kırmızı biberleri 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika közleyin. Daha sonra kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin.
  • Ispanakları kaynar tuzlu suda 1 dakika kadar haşlayın. Ardından buzlu suda 2-3 dakika bekletip suyunu süzün.
  • Bir terin kalıbına streç film serin ve patlıcanları terinin dış kabuğunu oluşturacak şekilde aralık bırakmadan yerleştirin.
  • Keserken nasıl gözükmesini isterseniz o şekilde közlenmiş patlıcan, fırınlanmış biber ve ıspanaklar olarak kalıbın içerisine yerleştirin. En üst kısma ızgara patlıcanlar gelecek şekilde kapatın ve sarın.
  • Buzdolabına yerleştirerek bir süre dinlenmesini sağlayın. Servis yapmadan önce dilimleyin.
  • Servis tabağını akdeniz yeşillikleri ve üzerine çok ince kıyılmış sarı ve kırmızı biberleri zeytinyağı ve limon ile lezzetlendirerek sunumu gerçekleştirebilirsiniz.
  • Mutfak robotunda püre haline getirilen konserve közlenmiş biber, zeytinyağı ile çekilen maydanoz, frenk soğan, fesleğenden oluşan taze baharat karışımı ile tabağınızı süsleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Armutlu Kereviz Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Enginar Yatağında Arapsaçı Tarifi
19B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kolay Karnabahar Graten Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.