Tarif

Armutlu Kereviz Tarifi

Armutlu kereviz tarifi nasıl yapılır? Sağlık deposu nefis armutlu kereviz tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Armutlu kereviz tarifinin detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz.
50 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
Paylaş
  • 13B
  • 86
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 ml Abalı Ayçiçek yağı/zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet havuç
2 adet patates
2 adet kereviz
1 adet limon suyu
2 adet portakal suyu
2 dal taze kişniş
1 adet olgun armut
10 g bal
8 g tuz
5 g öğütülmüş karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Kereviz ve armutların kabuklarını soyup küp küp doğrayın, kararmamaları için limonlu suda bekletin.
  • Soğan ve sarımsakları yemeklik, havuç ve patatesleri ise halka halka doğrayın.
  • Bir tencereye yağı koyun, doğranmış soğan ve sarımsakları kavurmaya başlayın.
  • Birkaç dakika sonra havuç ve patatesleri ekleyip kavurma işlemini sürdürün.
  • Limonlu suda beklettiğiniz kerevizleri tencereye alın.
  • Taze sıkılmış limon suyu, portakal suyu ve taze kişniş dalları ile lezzetlendirip kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
  • Son olarak armutları ekleyin. Bal, tuz ve karabiberle lezzetlendirip güzelce karıştırın, tencerenin kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte ortalama 30-35 dakika pişirip ister ılık ister soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sebze Sote Tarifi
16B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
62B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
155B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.