- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Kolay Karnabahar Graten Tarifi
Tarif
Kolay Karnabahar Graten Tarifi
Kış aylarının en çok tercih edilen sebzesi Karnabahar ile harikalar yaratacağız. Kolay karnabahar graten tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar...
40 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Fırın
Paylaş
- 21B
- 100
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet orta boy karnabahar
50 g un
10 g tuz
5 g karabiber
3 g muskat rendesi
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
Nasıl Yapılır?
- 1Karnabaharı çiçeklerine ayırıp diri kalacak şekilde haşlayın.
- 2Suyunu süzüp fırın tepsisine dizin.
- 3Bir tencerede tereyağını eritin ardından unu ekleyip kavurun, üzerine süt ilave edin ve hızlı bir şekilde karıştırın.
- 4Tuz, karabiber, muskat ve sarımsak rendesi ile lezzetlendirin ve yaklaşık 3-4 dakika karıştırarak pişirin.
- 5Bu karışımı fırın tepsisine dizdiğiniz karnabaharların üzerine eşit miktarda dökün.
- 6Önceden ısıtılmış 200°C fırında 30 dakika pişirin.
- 7Fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerine kaşar rendesini serpin ve kaşar peynirleri eriyip kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin.
- 8Servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.