- Tarifler
- Salata Tarifleri
- Bahar Salatası Tarifi
Tarif
Bahar Salatası Tarifi
Hem çok sağlıklı hem de çok hafif bir bahar salatası tarifi ile karşınızdayız! İştah açan bahar salatası tarifi nasıl yapılır? Rengarenk sebzelerle pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bahar salatası tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Ekşi kremalı, enginarlı, bezelyeli ve daha birçok mevsim sebzesini içinde barından enfes bahar salatası tarifi için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
25 Dakika
4-6 Kişilik
Salata Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 12B
- 62
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g iç bezelye
200 g konserve mısır
3 dal taze soğan
1/2 adet kırmızı soğan
1/2 adet turp
3 adet çanak enginar
1 adet kapya biber
1/2 demet dereotu
2 diş sarımsak
1 adet limon suyu
30 ml zeytinyağı
tuz
nar ekşisi
Süslemek için:
ceviz
yenilebilir çiçekler
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir karıştırma kabına bezelye ve konserve mısırı alın. Doğranmış taze soğanları ekleyin. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp az miktarda tuz ile ovduktan sonra kaba ilave edin.
- 2Turpu ay şeklinde ve ince olacak şekilde dilimleyin. Çanak enginarları büyüklüğüne göre 4-5 parçaya bölün. Kırmızı kapya biberi küçük küpler halinde doğrayın, dereotunu kıyın, sarımsakları rendeleyin ve tüm malzemeleri karıştırma kabında birleştirin. Üzerine limon suyu, zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve nar ekşisi ilave ederek güzelce harmanlayın.
- 3Hazır olan salatayı güzel bir servis tabağına aldıktan sonra ekşi krema, ceviz ve yenilebilir çiçeklerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.2
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?