Tarif

Baklava Yufkasından Kıymalı Sarıyer Böreği

Baklava yufkasından kolay börek yapımı: Baklava yufkasından kıymalı Sarıyer böreği tarifi nasıl yapılır? Pratik kıymalı çıtır börek ve kıymalı börek harcı tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
65 Dakika
4-6 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Baklava Yufkasından Kıymalı Sarıyer Böreği
approved
Paylaş
  • 28B
  • 88
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet baklava yufkası
İç Harcı için:
30 ml zeytinyağı
1/2 adet kuru soğan
150-200 g kıyma
25 g çam fıstığı
25 g kuş üzümü, ılık suda bekletilmiş
10 g tuz
5 g karabiber
1-2 tutam toz tarçın
Yufkaları Yağlamak için:
75 ml zeytinyağı
50 g Pınar Tereyağı, eritilmiş
Pınar
50 ml Pınar Süt
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için; zeytinyağını bir tavada ısıttıktan sonra yemeklik doğranmış soğanı koyup 2-3 dk. kavurun.
  • Üzerine kıymayı ilave edip biraz daha karıştırarak kavurmaya devam edin.
  • Çam fıstığı ve kuş üzümünü ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Son olarak tuz, karabiber ve tarçınla lezzetlendirip kıyma koyulaşıncaya kadar pişirin ve hazır olan harcı kenara alın.
  • Yufkaları yağlamak için bir kasede zeytinyağı, eritilmiş tereyağı ve sütü tel çırpıcı ile çırpın.
  • Baklavalık yufkalardan 4 tanesini üst üste dizin ve her bir katın arasına hazırladığınız sütlü karışımı sürün.
  • En üst kata kıymalı harçtan koyup kıvırarak sarın ve “U” şekli verin.
  • Üzerine de tekrar sütlü karışımdan sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 25 dk. pişirin. (Fırınların ısıtma şekilleri fark ettiği için, üzeri kızarınca fırından çıkarabilirsiniz)
  • Pişirme işlemi tamamlanınca çıtır çıtır sesi duyarak dilimleyin 😉 Afiyet olsun...👉🏼😋

Püf Noktası

*Kıyma harcının baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*8 adet baklava yufkasından 2 adet ''U'' şeklinde börek çıkıyor.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Cesi Yehya
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Patlıcanlı Börek
45 Dakika
4-6 Kişilik
24B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sosisli Tava Böreği
30 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Pırasalı Börek
30 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.