Tarif

Balık Pilaki

Son derece lezzetli fırında Balık Pilaki tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Fırın, Tava
Balık Pilaki

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g levrek fileto
60 ml zeytinyağı
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
3 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 adet olgun domates
5 g tuz, karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Balıkları ayıklayın. İster bütün ister boydan ikiye bölün ara kılçığını çıkarın, yıkayın, süzdürün.
  • Soğanları ve sarımsakları halka halka doğrayın.
  • Bir tavada zeytinyağı ve tereyağını ısıtıp, soğan ve sarımsakları sotelemeye başlayın. Yanmaması için tavanın dibine ara ara bir iki kaşık soğuk su ekleyin ve sebzeler hafif karamelize olduğunda ocaktan alın.
  • Üzerine kabuğu soyulmuş, ufak doğranmış domatesleri ve kıyılmış maydanozları ekleyip baharatlarla lezzetlendirin. Lezzetini güçlendirmek için çok az toz şeker ve pul biber ekleyebilirsiniz.
  • Son aşama olarak, hazır olan harcın üzerine balıkları dizin ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika kontrollü pişirin.
  • Güzel bir servis tabağında sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Uskumru, çipura, torik, kılıç, palamut vb. balıklar da aynı reçeteyi uygulayabilirsiniz.
*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Fehmi Samancı
Fehmi SamancıEğitmen / Danışman Şef
Paylaş
banner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Soslu Mezgit
30 Dakika
2-4 Kişilik
7B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Fırın Somon
30 Dakika
2 Kişilik
4B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Labne Soslu Karides Şiş
40 Dakika
4-6 Kişilik
5B