Tarif

Balık Pilaki Tarifi

Pilaki nedir, nasıl yapılır? Son derece lezzetli fırında balık pilaki tarifi nasıl yapılır? Balık pilaki tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? Pilaki yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Fırın, Tava
Balık Pilaki Tarifi
Paylaş
  • 32B
  • 80
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g levrek fileto
60 ml zeytinyağı
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
3 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 adet olgun domates
1/4 demet kıyılmış maydanoz
tuz&karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Balıkları ayıklayın. İster bütün ister boydan ikiye bölün ara kılçığını çıkarın, yıkayın, süzdürün.
  • Soğanları ve sarımsakları halka halka doğrayın.
  • Bir tavada zeytinyağı ve tereyağını ısıtıp, soğan ve sarımsakları sotelemeye başlayın. Yanmaması için tavanın dibine ara ara bir iki kaşık soğuk su ekleyin ve sebzeler hafif karamelize olduğunda ocaktan alın.
  • Üzerine kabuğu soyulmuş ve ufak doğranmış domatesleri, kıyılmış maydanozları ekleyip baharatlarla lezzetlendirin. Lezzetini güçlendirmek için çok az toz şeker ve pul biber ekleyebilirsiniz.
  • Son aşama olarak, hazır olan harcın üzerine balıkları dizin ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika kontrollü pişirin.
  • Güzel bir servis tabağında sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Uskumru, çipura, torik, kılıç, palamut vb. balıklarda aynı reçeteyi uygulayabilirsiniz.
*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Onur Arslan
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
Palamut Buğulama Tarifi
approved
65 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Brokoli ve Mantarlı Karides Tarifi
14B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bezelye Püreli Somon Tava Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Ümmühan Chef
· 26.06.2021

Fehmi bey benim paylasimlarim ne zaman ana sayfada gösterilir acaba?