Tarif

Balkabaklı Humus Tarifi

Alışılmışın dışında humus tarifi: Bal kabaklı humus tarifi nasıl yapılır? Humus yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma, Tava
Paylaş
  • 18B
  • 123
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g nohut
400 g dilimlenmiş balkabağı
3 diş sarımsak
200 ml sızma zeytinyağı
200 g tahin
8 g tuz
3 g kimyon
Mantar Sote için:
400 g istiridye mantarı
50 ml sızma zeytinyağı
20 g dolmalık fıstık

Nasıl Yapılır?

  • Balkabaklı Humus için: 1 gece önceden suda beklettiğiniz nohutları süzüp orta boy bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar temiz su ile haşlamaya bırakın, bu esnada üzerinde oluşan köpükleri ara ara temizleyin. Daha sonra 1 su bardağı haşlanmış nohut suyundan kenara ayırıp süzün.
  • Ayrı bir tencerede doğranmış balkabaklarını 35 dakika haşlayıp süzdükten sonra geniş bir kaba alın. Üzerine haşlanmış nohutları ve ayırdığınız haşlama suyunu ilave edip rondo ile çekmeye başlayın.
  • Sarımsak, zeytinyağı, tahin, tuz ve kimyonu ekleyin. Pürüzsüz kıvam alana kadar çektikten sonra humusunuz hazır.
  • Mantar Sote için: İstiridye mantarlarını iri iri doğrayın.
  • 50 ml zeytinyağını bir tavada ısıtıp dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Üzerine doğranmış mantarları ilave edin, 5-6 dakika soteleyin. Dilerseniz bu aşamada az miktarda worcestershire sos ve kırmızı pul biber kullanabilirsiniz. Mantar soteniz de hazır.
  • Sunum için; güzel bir servis tabağına aldığınız balkabaklı humusu, mantar sote ile servis edin.

Püf Noktası

*Baharat oranını artırıp azaltabilirsiniz.
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kuru Cacık Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
66B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çörek Otlu Biber Kavurması Tarifi
19B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Şakşuka Tarifi
40 Dakika
8-10 Kişilik
40B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.