Tarif

Kaymaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Tadına doyum olmayan tam ölçülü pilav tariflerinden: Arpa Şehriye Pilavı nasıl yapılır? Tel şehriyeli ve kaymaklı arpa şehriye pilavı yapmanın püf noktaları nelerdir?
55 Dakika
6-8 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 12B
  • 44
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 ml zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
50 g tel şehriye
80 g çiğ badem
2 adet kurutulmuş kırmızı acı biber
300 g arpa şehriye
1,5 litre sıcak tavuk suyu
10 g tuz
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 g kaymak

Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve sarımsakları küp şeklinde doğrayın.
  • Bir pilav tenceresine zeytinyağını alın, doğranmış soğan ve sarımsakları hafif pembeleşene kadar bu yağda kavurun.
  • Ardından tel şehriye ve çiğ bademleri ilave edip, renk alana kadar 10 dk. kavurun.
  • Kavrulduktan sonra doğranmış kuru biberleri ve arpa şehriyeyi ekleyin, 3-4 dk. daha lezzetlerin birbirine geçmesi için kavurma işlemini sürdürün.
  • Tüm bunları yaptıktan sonra sıcak tavuk suyunu ve tuzunu ilave edin. Yaklaşık 15-20 dk. tencerenin kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Pilav suyunu çekmeye yakın tereyağı parçalarını ve kaymağı bir kaşık yardımı ile pilavın üzerine bırakın.
  • Kaymak tamamen eridikten sonra ocaktan alın, yaklaşık 7-8 dk. demlendirdikten sonra güzelce karıştırın.
  • Hazır olan arpa şehriye pilavını güzel bir servis tabağında, üzerine bir parça kaymak koyarak, pul biber ve taze öğütülmüş karabiber serperek sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri Tarifleri

Paella Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
91B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
27B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Enginarlı Pilav Tarifi
35 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Toprak Ceylan
· 05.10.2022

çok güzel bir tarif

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 05.10.2022

Teşekkür ederim Toprak 🙏

MuratKarakaya
· 13.10.2022

Yaptım,tadı enfesto 😀 teşekkürler güzel tarifiniz için

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 31.10.2022

Rica ederim, ellerinize sağlık 🙏🤗