- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Kaymaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi
Tarif
Kaymaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi
Tadına doyum olmayan tam ölçülü pilav tariflerinden: Arpa Şehriye Pilavı nasıl yapılır? Tel şehriyeli ve kaymaklı arpa şehriye pilavı yapmanın püf noktaları nelerdir?
55 Dakika
6-8 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 16B
- 51
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 ml zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
50 g tel şehriye
80 g çiğ badem
2 adet kurutulmuş kırmızı acı biber
300 g arpa şehriye
1,5 litre sıcak tavuk suyu
10 g tuz
200 g kaymak
Nasıl Yapılır?
- 1Soğan ve sarımsakları küp şeklinde doğrayın.
- 2Bir pilav tenceresine zeytinyağını alın, doğranmış soğan ve sarımsakları hafif pembeleşene kadar bu yağda kavurun.
- 3Ardından tel şehriye ve çiğ bademleri ilave edip, renk alana kadar 10 dk. kavurun.
- 4Kavrulduktan sonra doğranmış kuru biberleri ve arpa şehriyeyi ekleyin, 3-4 dk. daha lezzetlerin birbirine geçmesi için kavurma işlemini sürdürün.
- 5Tüm bunları yaptıktan sonra sıcak tavuk suyunu ve tuzunu ilave edin. Yaklaşık 15-20 dk. tencerenin kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişmeye bırakın.
- 6Pilav suyunu çekmeye yakın tereyağı parçalarını ve kaymağı bir kaşık yardımı ile pilavın üzerine bırakın.
- 7Kaymak tamamen eridikten sonra ocaktan alın, yaklaşık 7-8 dk. demlendirdikten sonra güzelce karıştırın.
- 8Hazır olan arpa şehriye pilavını güzel bir servis tabağında, üzerine bir parça kaymak koyarak, pul biber ve taze öğütülmüş karabiber serperek sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?