Tarif

Ballı Kırmızı Biber Çorbası

Şimdi hastalıklarla savaşmanın tam zamanı! Bağışıklık güçlendiren ballı kırmızı biber çorbası nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba
Tencere
Ballı Kırmızı Biber Çorbası
Paylaş
  • 16B
  • 119
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 ml zeytinyağı
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
6 adet kırmızı biber
3 adet havuç
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet armut
800 ml tavuk suyu
15 g pul biber
40 g bal
10 g tuz
10 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını eritin.
  • Doğranmış kırmızı biber, havuç, soğan ve sarımsağı ekleyin.
  • Ara ara karıştırarak 10 dakika kısık ateşte kavurun.
  • Kabukları soyulmuş ve doğranmış armutları ekleyin, 5 dakika daha pişirin.
  • Tavuk suyu, bal, pul biber, tuz ve karabiberi ilave ederek 30 dakika boyunca pişirmeye devam edin.
  • Sebzeler yumuşayınca ve çorba koyulaşmaya başlayınca blender'dan geçirin.
  • Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayın.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
45B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domates Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
98B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Borscht Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik
49B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Bükre Şensöz
· 19.03.2020

Evde armut yoktu sarı elma doğradım tavuksuyunun içine de bir tane portakal sıktım böyle de çok güzel oldu tavsiye ederim.

Kısık Ateş
· 19.03.2020

Ellerine sağlık Bükre, alternatif önerin için de çok teşekkürler. 😊🙏