Tarif
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
Ballı ve Pınar Ekşi Kremalı künefe tarifi.
40 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Fırın
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g taze kadayıf
100 g Pınar Tereyağı
250 g tuzsuz eriyebilen künefelik peynir
6 adet küçük künefe kabı
50 g Pınar Tereyağı (küçük küçük doğranıp oda ısısında yumuşatılmış)
15 g bal
240 g toz şeker
600 g su
2 g limon suyu
24 g Pınar Ekşi Krema
Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle şerbetini hazırlamak için tencereye toz şeker ve su konulup kaynatın.
- 2Kaynamaya başlayınca içerisine limon suyunu ekleyin ocağın altını kısın.
- 3Kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatılan şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- 4Küçük bir kapta 50 gram tereyağı ve balı iyice karıştırın.
- 5Kadayıfları didikleyip birbirinden ayırın ve küçük küçük doğranıp tepsi üzerine alın.
- 6Üzerlerine eritilmiş 100 g tereyağı döküp iyice harmanlayın künefe kaplarının içlerini ve yanlarını ballı tereyağı ile bolca yağlayın.
- 7İçerisine bir miktar kadayıf koyup yayın ve başka bir künefe kabı ile üzerine bastırılıp sıkıştırın.
- 8Sıkıştırılan kadayıfların üzerine peynir dilimleri koyun. (Peynir dilimleri çok fazla kenarlara taşmasın.)
- 9Peynirlerin üzerine tekrar kadayıf koyun ve üzerine künefe kabıyla bastırılıp iyice sıkışmasını sağlayın.
- 10Kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin ve üzerine yağlanmış künefe kabı kapatılıp ters çevirin.
- 11Diğer yüzü de kızarınca ocaktan alın ve hemen üzerine 1 kepçe ılık şerbet dökün. Pişen künefeyi Pınar Ekşi Krema ile servis edin.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.