Tarif

Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe

Ballı ve ekşi kremalı künefe tarifi. Künefe nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Fırın
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
Paylaş
  • 6B
  • 11
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g taze kadayıf
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
250 g tuzsuz eriyebilen künefelik peynir
6 adet küçük künefe kabı
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 g bal
200 g toz şeker
600 g su
2-3 damla limon suyu
25 g Pınar Ekşi Krema
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetini hazırlamak için tencereye toz şeker ve su koyup kaynatın.
  • Kaynamaya başlayınca içerisine limon suyunu ekleyin ve ocağın altını kısın.
  • Kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Küçük bir kapta 50 gram oda sıcaklığındaki tereyağı ve balı iyice karıştırın.
  • Kadayıfları didikleyip birbirinden ayırın ve küçük küçük doğranıp tepsi üzerine alın.
  • Üzerlerine eritilmiş 100 g tereyağı döküp iyice harmanlayın künefe kaplarının içlerini ve yanlarını ballı tereyağı ile bolca yağlayın.
  • İçerisine bir miktar kadayıf koyup yayın ve başka bir künefe kabı ile üzerine bastırılıp sıkıştırın.
  • Sıkıştırılan kadayıfların üzerine peynir dilimleri koyun. (Peynir dilimleri çok fazla kenarlara taşmasın)
  • Peynirlerin üzerine tekrar kadayıf koyun ve üzerine künefe kabıyla bastırıp iyice sıkışmasını sağlayın.
  • Kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin ve üzerine yağlanmış künefe kabı kapatılıp ters çevirin.
  • Diğer yüzü de kızarınca ocaktan alın ve hemen üzerine 1 kepçe ılık şerbet dökün. Pişen künefeyi ekşi krema ile servis edin.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru
40 Dakika
2-4 Kişilik
21B Görüntüleme
Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
179B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Sütlü Nuriye
60 Dakika
4-6 Kişilik
7B Görüntüleme