add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe

Ballı ve Pınar Ekşi Kremalı künefe tarifi.
40 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli
Fırın

Malzeme Listesi

250 g taze kadayıf
100 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
250 g tuzsuz eriyebilen künefelik peynir
6 adet küçük künefe kabı
50 g Pınar Tereyağı (küçük küçük doğranıp oda ısısında yumuşatılmış)
Pınar Ürünü
15 g bal
240 g toz şeker
600 g su
2 g limon suyu
24 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetini hazırlamak için tencereye toz şeker ve su konulup kaynatın.
  • Kaynamaya başlayınca içerisine limon suyunu ekleyin ocağın altını kısın.
  • Kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatılan şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Küçük bir kapta 50 gram tereyağı ve balı iyice karıştırın.
  • Kadayıfları didikleyip birbirinden ayırın ve küçük küçük doğranıp tepsi üzerine alın.
  • Üzerlerine eritilmiş 100 g tereyağı döküp iyice harmanlayın künefe kaplarının içlerini ve yanlarını ballı tereyağı ile bolca yağlayın.
  • İçerisine bir miktar kadayıf koyup yayın ve başka bir künefe kabı ile üzerine bastırılıp sıkıştırın.
  • Sıkıştırılan kadayıfların üzerine peynir dilimleri koyun. (Peynir dilimleri çok fazla kenarlara taşmasın.)
  • Peynirlerin üzerine tekrar kadayıf koyun ve üzerine künefe kabıyla bastırılıp iyice sıkışmasını sağlayın.
  • Kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin ve üzerine yağlanmış künefe kabı kapatılıp ters çevirin.
  • Diğer yüzü de kızarınca ocaktan alın ve hemen üzerine 1 kepçe ılık şerbet dökün. Pişen künefeyi Pınar Ekşi Krema ile servis edin.
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Cevizli Ev Sarması
60 Dakika
4-6 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Fırında Ayva Tatlısı
60 Dakika
2-4 Kişilik