- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
Tarif
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
Ballı ve ekşi kremalı künefe tarifi. Künefe nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 16B
- 14
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g taze kadayıf
250 g tuzsuz eriyebilen künefelik peynir
6 adet küçük künefe kabı
15 g bal
200 g toz şeker
600 g su
2-3 damla limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle şerbetini hazırlamak için tencereye toz şeker ve su koyup kaynatın.
- 2Kaynamaya başlayınca içerisine limon suyunu ekleyin ve ocağın altını kısın.
- 3Kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- 4Küçük bir kapta 50 gram oda sıcaklığındaki tereyağı ve balı iyice karıştırın.
- 5Kadayıfları didikleyip birbirinden ayırın ve küçük küçük doğranıp tepsi üzerine alın.
- 6Üzerlerine eritilmiş 100 g tereyağı döküp iyice harmanlayın künefe kaplarının içlerini ve yanlarını ballı tereyağı ile bolca yağlayın.
- 7İçerisine bir miktar kadayıf koyup yayın ve başka bir künefe kabı ile üzerine bastırılıp sıkıştırın.
- 8Sıkıştırılan kadayıfların üzerine peynir dilimleri koyun. (Peynir dilimleri çok fazla kenarlara taşmasın)
- 9Peynirlerin üzerine tekrar kadayıf koyun ve üzerine künefe kabıyla bastırıp iyice sıkışmasını sağlayın.
- 10Kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin ve üzerine yağlanmış künefe kabı kapatılıp ters çevirin.
- 11Diğer yüzü de kızarınca ocaktan alın ve hemen üzerine 1 kepçe ılık şerbet dökün. Pişen künefeyi ekşi krema ile servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.