add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe

Ballı ve Pınar Ekşi Kremalı künefe tarifi.
40 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Fırın

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g taze kadayıf
100 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
250 g tuzsuz eriyebilen künefelik peynir
6 adet küçük künefe kabı
50 g Pınar Tereyağı (küçük küçük doğranıp oda ısısında yumuşatılmış)
Pınar Ürünü
15 g bal
240 g toz şeker
600 g su
2 g limon suyu
24 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetini hazırlamak için tencereye toz şeker ve su konulup kaynatın.
  • Kaynamaya başlayınca içerisine limon suyunu ekleyin ocağın altını kısın.
  • Kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatılan şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Küçük bir kapta 50 gram tereyağı ve balı iyice karıştırın.
  • Kadayıfları didikleyip birbirinden ayırın ve küçük küçük doğranıp tepsi üzerine alın.
  • Üzerlerine eritilmiş 100 g tereyağı döküp iyice harmanlayın künefe kaplarının içlerini ve yanlarını ballı tereyağı ile bolca yağlayın.
  • İçerisine bir miktar kadayıf koyup yayın ve başka bir künefe kabı ile üzerine bastırılıp sıkıştırın.
  • Sıkıştırılan kadayıfların üzerine peynir dilimleri koyun. (Peynir dilimleri çok fazla kenarlara taşmasın.)
  • Peynirlerin üzerine tekrar kadayıf koyun ve üzerine künefe kabıyla bastırılıp iyice sıkışmasını sağlayın.
  • Kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin ve üzerine yağlanmış künefe kabı kapatılıp ters çevirin.
  • Diğer yüzü de kızarınca ocaktan alın ve hemen üzerine 1 kepçe ılık şerbet dökün. Pişen künefeyi Pınar Ekşi Krema ile servis edin.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Cevizli Ev Sarması
60 Dakika
4-6 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Fırında Ayva Tatlısı
60 Dakika
2-4 Kişilik