Tarif

Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe

Ballı ve ekşi kremalı künefe tarifi. Künefe nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
Paylaş
  • 16B
  • 14
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g taze kadayıf
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
250 g tuzsuz eriyebilen künefelik peynir
6 adet küçük künefe kabı
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 g bal
200 g toz şeker
600 g su
2-3 damla limon suyu
25 g Pınar Ekşi Krema
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetini hazırlamak için tencereye toz şeker ve su koyup kaynatın.
  • Kaynamaya başlayınca içerisine limon suyunu ekleyin ve ocağın altını kısın.
  • Kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Küçük bir kapta 50 gram oda sıcaklığındaki tereyağı ve balı iyice karıştırın.
  • Kadayıfları didikleyip birbirinden ayırın ve küçük küçük doğranıp tepsi üzerine alın.
  • Üzerlerine eritilmiş 100 g tereyağı döküp iyice harmanlayın künefe kaplarının içlerini ve yanlarını ballı tereyağı ile bolca yağlayın.
  • İçerisine bir miktar kadayıf koyup yayın ve başka bir künefe kabı ile üzerine bastırılıp sıkıştırın.
  • Sıkıştırılan kadayıfların üzerine peynir dilimleri koyun. (Peynir dilimleri çok fazla kenarlara taşmasın)
  • Peynirlerin üzerine tekrar kadayıf koyun ve üzerine künefe kabıyla bastırıp iyice sıkışmasını sağlayın.
  • Kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin ve üzerine yağlanmış künefe kabı kapatılıp ters çevirin.
  • Diğer yüzü de kızarınca ocaktan alın ve hemen üzerine 1 kepçe ılık şerbet dökün. Pişen künefeyi ekşi krema ile servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Cevizli Baklava Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
16B Görüntüleme
Şambali Tatlısı Tarifi
65 Dakika
6-8 Kişilik
66B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Fıstıklı Soğuk Baklava Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.