- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Bal Kabağı Mousse Tarifi
Tarif
Bal Kabağı Mousse Tarifi
Bal kabağından yapılacak birçok tatlı tarifi varken genellikle klasik olan kabak tatlısı tercih ediliyor. Ben daha farklı neler yapılabileceğine dair bu tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Son derece sağlıklı ve lezzetli Bal Kabağı mousse/mus tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 29B
- 272
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta
25 g un
125 g toz şeker
10 g vanilya
1 g tuz
5 g bal kabağı baharatı, varsa
250 g bal kabağı püresi
Kreması için:
25 g pudra şekeri
Üzeri için:
toz tarçın
Nasıl Yapılır?
- 1Büyük bir tencerede süt, yumurta, un, toz şeker, vanilya ve tuzu karıştırarak ocağa alın.Bu aşamada eğer varsa bal kabağı baharatını da ekleyin. Daha sonra puding kıvamına gelene dek pişirin ve ocaktan alın.
- 2Üzerine bal kabağı püresini ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar el mikseri ile çırpın ve soğumaya bırakın.
- 3Kreması için büyük bir kapta; krema ve pudra şekerini 3-4 dakika boyunca sert tepeler oluşup kabarana kadar çırpın.
- 4Çırpılmış kremanın 3/2’sini pürüzsüz olan bal kabağı pudingine ekleyip fold edin. (bir spatula ile iki karışımı alttan üste olacak şekilde yavaşça birbirine yedirmek)
- 5Servis cuplarına doldurduktan sonra kalan kremayı üstünü süslemek için kullanın.
- 6Tarçın serperek servis edin.
Püf Noktası
*400 gr bal kabağı rendesi, 150 ml süt ve 100 gr toz şekeri kaynatıp blender ile çekerseniz bal kabağı püresi elde edebilirsiniz.
*Bal kabağı baharatını aktarlardan bulabilirsiniz. Kendiniz yapmak isterseniz de; 15 gr muskat, 30 gr toz tarçın, 6 gr toz zencefil, 8 adet karanfil, 7 adet kakule, 2 adet yıldız anasonu havanda döverek elde edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?