- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Bamya Kızartması Tarifi
Tarif
Bamya Kızartması Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Bamya! Farklı tarif arayanlar için harika bir öneri olacak bamya kızartması yapımı… Bamya kızartması tarifi nasıl yapılır? Ara sıcak olarak servis edebileceğiniz: çıtır bamya kızartması malzemeleri ve püf noktalarına tarif videomuzdan ulaşabilirsiniz.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
- 20B
- 65
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g orta boy bamya
25-30 g un (dışını kaplamak için)
Panesi için:
100 g mısır unu
75 g un
2 adet yumurta
40 ml su
Dip Sos için:
artan bamya sapları
1 diş sarımsak
30 ml zeytinyağı
2 tutam tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Bamyaların saplarını koni biçiminde ayıklayıp, limonlu suda bekletin. Artan bamya saplarını, dip sos yapımında kullanmak üzere kenarda bekletin.
- 2Bu esnada ayçiçek yağını bir tencerede kızdırmaya başlayın.
- 3Panesi için ayrı bir kapta mısır unu, un, yumurta ve suyu boza kıvamına gelene kadar çırpın.
- 4Limonlu suda beklettiğiniz bamyaları güzelce kuruladıktan sonra az miktarda una batırın. Hemen arkasından pane harcına batırıp kızgın yağda dışı altın sarısı renk alana kadar kızartın.
- 5Dip sos için kenara ayırdığınız bamya saplarını bir blender’a alın. Üzerine sarımsak, zeytinyağı ve tuz ekleyip rondodan geçirin. Bu harcı yoğurt ile karıştırarak bir dip sos elde edin.
- 6Kızarmış bamyaları bu dip sos eşliğinde sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
4.5
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?