Kısık Ateş
Tarif

Pesto Soslu Melanzane Tarifi

Güney Amerika’dan çıkıp tüm dünyada popüler olan Melanzane tarifi nasıl yapılır? Pesto soslu melanzane yapmanın püf noktaları nelerdir?
55 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Fırın
Pesto Soslu Melanzane Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 88
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3-4 adet bostan patlıcan
2 adet iri domates
zeytinyağı
tuz&karabiber
ezine peyniri
Pesto Sos için:
500 g taze fesleğen
4-5 diş sarımsak
100 g dolmalık çam fıstığı
180 g toz parmesan
200 ml zeytinyağı
50 g Pınar Ekşi Krema
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yıkayıp soyduktan sonra enlemesine ince olacak şekilde doğrayın. Zeytinyağı ve tuz ile harmanlayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika kızarana kadar pişirin. Pişen patlıcanları soğumaya alın.
  • Aynı şekilde domatesleri de enlemesine ve ince olacak şekilde doğrayın az miktarda tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayın. 10-12 dakika kadar fırınlayın.
  • Pesto sos için temizlenmiş fesleğen, sarımsak, çam fıstığı ve toz parmesanı rondoya alın. Azar azar zeytinyağı ilave ederek sos kıvamı alana kadar karıştırın.
  • En son ekşi kremayı ilave edin ve tekrar rondodan geçirin.
  • Elde ettiğiniz pesto sosunu buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
  • Patlıcan dilimleri en altta olacak şekilde üzerine domates, domatesin üzerine ezine peyniri ile pesto sosu koyun. Bu sıralamayla 4‘er kat yapın.
  • Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve servis tabaklarına alın.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirin, taze kekik&fesleğen ile süsleyin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Dolgulu Fırınlanmış Mantar Tarifi
15B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Çıtır Enginar Tarifi
40 Dakika
1 Kişilik
21B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Pastırma Cipsli Bostan Patlıcan Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.