Tarif

Bebek Ahtapot Tarifi

Kendine has tadı ve görünümü ile ziyafet sofralarına yakışacak cinsten bir ahtapot yemeği. Bebek Ahtapot nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Tava
Bebek Ahtapot Tarifi
Paylaş
  • 24B
  • 66
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1,5 kg bebek ahtapot
20 ml zeytinyağı
40 g arpacık soğan
10 g sarımsak
2 adet defne yaprağı
5 adet Arnavut biberi
30 ml beyaz fermente suyu
20 g çeri domates
140 g doğranmış konserve domates
200 ml balık suyu

Nasıl Yapılır?

  • Tuz (20 g) ve karabiber (5 g) ile tatlandırdığınız bebek ahtapotları uygun bir tavada zeytinyağında yaklaşık 2 dk soteleyin.
  • Ayrı bir tencere içerisinde arpacık soğan, sarımsak, defne yaprağı ve Arnavut biberini sotelemeye başlayın.
  • Ahtapotları ve beyaz fermente üzüm suyunu ekleyip, kokusu çıkana kadar çektirin.
  • Çeri domates, doğranmış konserve domates ve balık suyunu ekleyip 30-35 dk orta-kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Güzel bir servis tabağına alarak sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Balık Pilaki Tarifi
40 Dakika
2 Kişilik
33B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bezelye Püreli Somon Tava Tarifi
15B Görüntüleme
Izgara Somon Tarifi
30 Dakika
1 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.