add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Beğendili Köfte

Akşam yemeklerinde vazgeçilmeziniz olacak pratik ve lezzetli beğendili köfte tarifi.
35 Dakika
2-4 Kişilik
Etler
Kavurma
Beğendili Köfte

Malzeme Listesi

600 g orta yağlı kıyma (dana döş/kuzu karışık)
150 g bayat ekmek içi
1 adet soğan
2 g tuz
2 g karabiber
2 g kimyon
4 adet orta boy patlıcan
150 g un
10 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
150 g Pınar Süt
Pınar Ürünü
30 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar Ürünü
2 g tuz
2 g taze çekilmiş tane karabiber
10 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
40 g Pınar Yoğurt
Pınar Ürünü
1 diş rendelenmiş sarımsak
40 g domates sos
30 g zeytinyağı
2 g acı toz kırmızı biber
2 g nane

Nasıl Yapılır?

  • Kabuk kısımları alınan bayat ekmek içleri suyla ıslatıldıktan sonra yumuşamaya bırakılır.
  • Kuru soğan ince rende ile rendelenir.
  • Dana, kuzu eti ve karışık orta yağlı kıyma bir karıştırma kabına alınır.
  • Kimyon, rendelenmiş kuru soğan, sıvı yağ, tuz, karabiber bir kapta karıştırılır.
  • Suda bekletilen bayat ekmeğin suyu sıkılır ve köfte harcına ilave edilir.
  • Köfte harcı 15-20 dakika kadar yoğurulur.
  • Köfte macun kıvamına getirilir.
  • Buzdolabında 40 dakika dinlendirilmeye bırakılır.
  • Izgara ya da ocak üzerinde özel köz aparatında patlıcanlar pişirilir.
  • Piştikten sonra kısa süre karton ya da naylon poşette bekletilir.
  • Terleyen kabuklar soyulur.
  • Küçük parçalara bölünür.
  • Pınar Tereyağı küçük tencerede eritilir.
  • Eriyen Pınar Tereyağında un kavrulur.
  • Közlenmiş patlıcanlara soğuk Pınar Süt ilave edilir.
  • Beğendi karışımı kısık ateşte kaynatılır.
  • Pınar Kaşar Peyniri, tuz, taze çekilmiş tane karabiber eklenir.
  • Pişirme işleminden sonra ocaktan alınır.
  • Buzdolabında dinlendirilen köfte harcı ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır.
  • Köftelere yassı şekil verilir ve önceden yağlanıp kızdırılmış bir ızgara döküm tavada arkalı önlü ters çevirerek yüksek ateşte pişirilir.
  • Beğendi servis tabaklarına paylaştırılır.
  • Kızarmış köfteler yerleştirilir.
  • Rendelenmiş sarımsaklı Pınar Yoğurt çırpılır ve domates sosla süslenir.
  • Kızgın zeytinyağında acı toz kırmızı biber yakılır.
  • Nane ve Pınar Ekşi Krema ile son dokunuşlar yapılır.
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Pazı Sarması
105 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Misket Köfte
20 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Pancetta
25 Dakika
2-4 Kişilik