Tarif

Beğendili Köfte Tarifi

Vazgeçilmeziniz olacak pratik ve lezzetli beğendili köfte tarifi.
40 Dakika
4-6 Kişilik
Et Tarifleri
Izgara, Tava
Beğendili Köfte Tarifi
Paylaş
  • 18B
  • 31
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g bayat ekmek içi
600 g orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
30 g zeytinyağı
4 adet patlıcan
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
150 g un
200 ml Pınar Süt
Pınar
30 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar
20 g Pınar Ekşi Krema
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Kabuk kısımları alınan bayat ekmek içleri suyla ıslatıldıktan sonra yumuşamaya bırakılır.
  • Orta yağlı kıyma bir karıştırma kabına alınır. Rendelenmiş kuru soğan, sıvı yağ, birer tutam tuz, karabiber ve kimyon ile karıştırılır. Suda bekletilen bayat ekmeğin suyu sıkılır ve köfte harcına ilave edilir.
  • Köfte harcı 15-20 dakika kadar yoğurulduktan sonra buzdolabında 40 dakika dinlendirilmeye bırakılır.
  • Izgara ya da ocak üzerinde patlıcanlar közlenir. Közlendikten sonra kısa süre naylon bir poşette bekletilir. Terleyen kabuklar soyulur ve küçük parçalara bölünür.
  • Beğendi için: Küçük bir tencerede tereyağı eritilir, üzerine un eklenip kavrulur.
  • Kavrulan una soğuk süt ilave edilir ve topaklanmasını önlemek için çırpılır. Közlenmiş patlıcanlar eklenir ve kısık ateşte kıvam alana kadar karıştırılarak kaynatılır.
  • En son kaşar peyniri, damak zevkinize göre tuz ve karabiberle lezzetlendirildikten sonra ocaktan alınır.
  • Buzdolabında dinlendirilen köfte harcı ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır.
  • Köftelere yassı şekil verilir ve önceden yağlanıp kızdırılmış bir ızgara döküm tavada arkalı önlü kızarana kadar pişirilir.
  • Patlıcan beğendi servis tabaklarına paylaştırılır. Üzerine kızarmış köfteler yerleştirilir.
  • Dileyen üzerine kızgın yağda yakılmış nane ve kırmızı toz biber gezdirilir.
  • Tabağa ekşi krema ile son dokunuşlar yapıldıktan sonra servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Vişne Kebabı Tarifi
35 Dakika
2-4 Kişilik
12B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Şişte Patlıcan Püreli Kebap Tarifi
16B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Et Terbiyesi Nasıl Yapılır?
23B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.