Tarif

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi

Fırında enfes makarna tarifi: orijinal beşamel soslu fırın makarna tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında ve börek lezzetinde fırın makarna yapmanın püf noktaları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
50 Dakika
6-8 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 58B
  • 59
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g fırın makarna
500 ml Pınar Süt
Pınar
30 g un
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
muskat rendesi
tuz&karabiber
125 g Pınar Taze Kaşar Peyniri
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Makarnayı pişirmek için derin ve geniş bir tencerede su kaynatın, su kaynadıktan sonra tuzu ekleyin. Kaynayan tuzlu suya makarnayı alın, ara sıra karıştırarak paketin üzerindeki pişme süresinden 2-3 dakika az pişirin ve süzdürerek önceden yağladığınız fırın tepsisine alın.
  • Sosu için: Sütü bir tencerede kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ayrı bir tavada un ve tereyağını kısık ateşte karıştırarak un kokusu kalmayıncaya kadar kavurun.
  • Sıcak sütü un yağ karışımına ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dk daha kısık ateşte pişirin. Tuz ve muskat rendesi ekleyerek lezzetlendirin ve ateşten alın. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ilave edip tekrar karıştırın. Beşamel sos hazır.
  • Hazır olan beşamel sosu makarna ile iyice karıştırıp tepsinin içine yayın. (Bu aşamada tercihen taze kekik, pul biber ve karabiber ilave edebilirsiniz.) Peynirin geri kalanını üzerine serpip önceden kızdırılmış fırına verin. 185-190°C’de üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar kızaran fırın makarnayı, porsiyonlayarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
4.3
12 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Lazanya Milano Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Simit Kebabı ve Şalgam Suyunda Makarna Tarifi
7B Görüntüleme
Sebzeli Tavuklu Fırın Makarna Tarifi
24B Görüntüleme

Yorumlar (2)

PelinAçar
· 24.02.2023

Şefim elinize sağlık ,başamel sos yaparken sütü ısıtmamızın sebebi nedir ?

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 24.02.2023

Merhaba. Soğuk süt ile de beşamel yapabilirsin fakat süt soğuk olunca topaklanma oluşabilir ve pişirmek için daha uzun süre bekleyebilirsin. Bu yüzden ılık sütle yapmak her zaman daha garanti yoldur. Teşekkürler 👩‍🍳🙏