- Tarifler
- Makarna Tarifleri
- Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi
Tarif
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi
Fırında enfes makarna tarifi: orijinal beşamel soslu fırın makarna tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında ve börek lezzetinde fırın makarna yapmanın püf noktaları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
50 Dakika
6-8 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 64B
- 72
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g fırın makarna
30 g un
muskat rendesi
tuz&karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Makarnayı pişirmek için derin ve geniş bir tencerede su kaynatın, su kaynadıktan sonra tuzu ekleyin. Kaynayan tuzlu suya makarnayı alın, ara sıra karıştırarak paketin üzerindeki pişme süresinden 2-3 dakika az pişirin ve süzdürerek önceden yağladığınız fırın tepsisine alın.
- 2Sosu için: Sütü bir tencerede kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ayrı bir tavada un ve tereyağını kısık ateşte karıştırarak un kokusu kalmayıncaya kadar kavurun.
- 3Sıcak sütü un yağ karışımına ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dk daha kısık ateşte pişirin. Tuz ve muskat rendesi ekleyerek lezzetlendirin ve ateşten alın. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ilave edip tekrar karıştırın. Beşamel sos hazır.
- 4Hazır olan beşamel sosu makarna ile iyice karıştırıp tepsinin içine yayın. (Bu aşamada tercihen taze kekik, pul biber ve karabiber ilave edebilirsiniz.) Peynirin geri kalanını üzerine serpip önceden kızdırılmış fırına verin. 185-190°C’de üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar kızaran fırın makarnayı, porsiyonlayarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
4.4
14 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Makarna Tarifleri
Yorumlar (2)
Şefim elinize sağlık ,başamel sos yaparken sütü ısıtmamızın sebebi nedir ?
Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi