add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Bonfile

Yapım aşamaları uzun gibi görünse de ortaya çıkan sonuca herkes hayran kalacak. Bu eşsiz ve lezzetli tarifi denemenizi öneriyorum.
60 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et
Fırın

Malzeme Listesi

600 g bonfile
50 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
15 dal taze kekik
10 dal frenk soğan
10 dal rezene yaprağı
10 dal dereotu
80 g Pınar Ekşi Krema (sosu için)
Pınar Ürünü
4 g zerdeçal (sosu için)
8 g balzamik sirke (sosu için)
1 adet borazan mantarı (sunum için)

Nasıl Yapılır?

  • Bonfileyi fitilinden ayırın ve sıkı bir şekilde strece sarın. Önceden ısıtılmış 180 ˚C fırında 9 dakika pişirin.
  • Daha sonra bir tavaya tereyağı ve 3 dal taze kekik alın. Strecini çıkardığınız eti deglaze edin.
  • Ayrı bir yerde geri kalan kekik, frenk soğan, rezene yaprağı ve dereotunu kıyın (chop edin).
  • Deglaze ettiğiniz eti bu yeşilliklere bulayın ve porsiyonlayın.
  • Ekşi Krema’yı kaynatın. Zerdeçal ve balzamik sirke ekleyin ve kaynatmaya devam edin.
  • Sunum için; Borazan mantarını, 30 g tereyağı, balzamik sirke ve arpacık soğan ile soteleyin.
  • Servis ederken; Sosu bir kaşık yardımıyla tabağa çekin. Porsiyonladığınız bonfileleri tabağa ilave edin.
  • 1/4 rezenenin yaprak kısmını tabağa alın. Arpacık soğanı ve dilerseniz mantarı tabağa ilave edin. Bezelye taneleri ve susam ile tabağı renklendirerek sunun.

Püf Noktası

Deglaze etmek: Pişirdiğiniz şeyin tavada kalan tortuları veya yağının herhangi bir sıvıyla (et suyu, tavuk suyu, sirke, şarap vb.) çözülerek sos haline getirilmesine denir. Karamelizasyona uğrayan bu parçalar aslında yemeğin tadını lezzetlendiren ve aromasını veren önemli malzemelerdir.

Rafet İnce
Rafet İnceCelebrity Chef - Yazar
Paylaş

Yorumlar (1)

Mehtap ERCAN
11.02.2020

Muhteşem bir tabak Sayın Chef,sonsuzluk misali bir lezzet serisi..maşallah size Allah nazarlardan korusun 🙏🙏🙏

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patlıcan Beğendili Izgara Köfte
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Közlenmiş Patlıcanlı Köfte
45 Dakika
2-4 Kişilik
Keşkek
60 Dakika
6-8 Kişilik