Tarif

Etli Patlıcan Güveç Tarifi

İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan Etli Patlıcan Güveç tarifi, nasıl yapılır? Güveçte patlıcanlı güveç yapmanın tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz!
100 Dakika
6-8 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 80B
  • 80
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg dana eti, tranç
5 adet patlıcan
4 adet domates
4 adet yeşil biber
350 ml et suyu
25 g biber salçası
30 g kuyruk yağı
15-20 adet arpacık soğan
5 diş sarımsak
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
2-3 dal taze kekik
tuz&karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Dana etini kuşbaşı doğrayın.
  • Patlıcanları alacalı soyun, iri küpler halinde doğradıktan sonra tuzlu soğuk suda 15-20 dakika bekletin.
  • Domateslerin kabuklarını soyun. Biber ve domatesleri iri parçalar halinde doğrayın.
  • Toprak bir güvecin dibine ince bir katman halinde kuyruk yağını serin. Kabuğu soyulmuş arpacık soğan ve sarımsakları tek kat halinde dizin. Üzerine kuşbaşı doğranmış etleri yayın.
  • Patlıcanları elinizle suyu kalmayana kadar sıkın ve etlerin üzerine aralarında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.
  • Ardından doğranmış biber ve domatesleri hiç karıştırmadan güvece yerleştirin.
  • Et suyunun içerisine salçayı ekleyip güzelce karıştırın. Güvecin içerisine gezdirerek dökün.
  • En üste tereyağını ve taze kekiği parçalar halinde bırakın. Güvecin kapağını kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 210°C fırında 90 dakika ağzı kapalı şekilde pişmeye bırakın. (Kapağınız yoksa güvecin üstüne ıslatılmış yağlı kağıt serin, alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde sarın.)
  • Pişen güveci yarım saat kadar dinlendirip sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patlıcan Beğendili Izgara Köfte Tarifi
21B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pratik Krema Soslu Lokum Köfte Tarifi
17B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Hasanpaşa Köfte Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
40B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.