- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Borş Çorbası Tarifi
Tarif
Borş Çorbası Tarifi
Doğu Avrupa'da yaygın olan, Ukrayna mutfağına ait Borş çorbası tarifi nasıl yapılır? Borş çorbasının malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...
90 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 22B
- 60
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g dana kürek eti
3 litre su
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
20 g un
250 g beyaz lahana
3-4 adet kırmızı pancar
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet kereviz
2 adet patates
2 adet domates
1 adet limon
Nasıl Yapılır?
- 1Sığır eti yağlanarak kızmış tavada orta derecede pişirilir ve daha sonra bir tencereye alınarak üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ile beraber orta ateşte kaynatılır.
- 2Suyu ayrı olarak süzülür, pancarlar kaynatılır ve kabuğu soyularak rendelenir. Soğanlar brunoise doğranır ve sebzeler ince ince doğranır.
- 3Bir tavada tereyağı eritilir, soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra havuçlar ilave edilerek 3-4 dk. daha kavrulur. Ardından un ilave edilerek kokusu gidene kadar kavrulur.
- 4Rendelenmiş pancar ve et suyunu ilave ederek kısık ateşte köpüğünü alarak kaynatılır. Daha sonra içerisine lahana, kereviz ve patatesler ilave edilir.Yaklaşık 15 dk. daha kaynatılır.
- 5Et 7-8 mm doğranır. Domates, biber ve et çorbaya ilave edilir.
- 6Son olarak tuz ve limon suyu ilave edilir, 15 dk. pişirilir.
- 7Servis kasesine alınır ve ekşi krema üzerine ilave edilir. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süslenir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.