- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Cennet Hurmalı Muhallebi Tarifi
Tarif
Cennet Hurmalı Muhallebi Tarifi
Cennet hurmalı nefis muhallebi tarifi: Cennet hurmalı sütlü muhallebi tarifi nasıl yapılır? Bisküvili hurmalı muhallebi yapmanın püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 41B
- 66
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hurma Sos için:
4 adet olgun cennet hurması
10 g nişasta
25 g toz şeker
Muhallebi için:
40 g un
16 g buğday nişastası
180 g toz şeker
1 paket vanilya
Muhallebinin Üzeri için:
1 paket burçak bisküvi
Nasıl Yapılır?
- 1Hurma Sos için: İlk olarak kabuklarını soyduğunuz hurmanın içini, nişastayı ve toz şekeri bir tavada fokurdayana kadar pişirip blender’dan geçirin.
- 2Muhallebi için: Vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alıp koyulaşana kadar çırpıcı ile muhallebi kıvamı almasını sağlayın.
- 3Kaynadıktan sonra vanilya ilave edip altını kapatın, bardaklara ya da kaselere üstlerinde 2 parmak yer kalacak şekilde muhallebiyi paylaştırın.
- 4Bisküviyi rondodan geçirerek soğuyan muhallebinin üstüne ekleyin.
- 5En son hurma sosu da üzerine döküp, dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun👩🍳