Tarif

Cevizli Çerkez Tavuğu Tarifi

Son derece lezzetli bol cevizli çerkez tavuğu tarifi nasıl yapılır? Çerkez tavuğu yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma, Haşlama
Cevizli Çerkez Tavuğu Tarifi
Paylaş
  • 86B
  • 163
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g tavuk göğsü
1 l su
3 dilim bayat ekmek içi
80 g ceviz içi
3 diş sarımsak
yeteri kadar tuz
30 g Pınar Tereyağı
10 g kırmızı toz biber

Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu 1 litre suda hafif tuz ekleyerek haşlayın. Haşlanan tavuğu sudan süzgeç yardımıyla çıkarın. Biraz soğuduktan sonra lif lif didikleyin.
  • Bayat ekmek içlerini 1 bardak haşlanmış tavuk suyu ile ıslatın.
  • Ceviz ve sarımsakları iyice dövün.
  • Ekmek içi, dövülmüş ceviz ve sarımsakları karıştırın. Bu malzemeye didiklenmiş tavukları da ekleyip çatalın ucu ile ezin.
  • Son olarak yeteri kadar tuz ile lezzetlendirin.
  • Hazırladığınız çerkez tavuğunu güzel bir servis tabağına alın.
  • Üzerine tereyağında kavrulmuş kırmızı biber gezdirerek servis edin.

Püf Noktası

*Kırmızı biberi yağda yakıp üzerini dökebileceğiniz gibi yağda yakmadan üzerine ekleyebilirsiniz.
*1 gün buzdolabında dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz.
*Mezenin yoğun kıvamlı olduğunu düşünürseniz, sos dökmeden önce üzerine bir miktar tavuk suyu gezdirebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Melih Yıldırım
4.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Otlu Cacık Tarifi
15 Dakika
2 Kişilik
15B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sucuklu Humus Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
31B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patlıcanlı Meze Tarifi
15 Dakika
4-6 Kişilik
40B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.