Kısık Ateş
Tarif

Patlıcanlı Meze Tarifi

Sofralarınıza lezzet katacak pratik bir patlıcanlı meze tarifi.
15 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Soğuk
Patlıcanlı Meze Tarifi
Paylaş
  • 41B
  • 81
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
4 adet patlıcan
10 adet kırmızı biber
3 diş sarımsak
25 g Pınar Mayonez
Pınar
5 g tahin
5 g tuz
25 g zeytinyağı
5 g kuru nane
5 g pul biber

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları ve biberleri yıkayın ve közleme esnasında patlıcanların patlamaması için kürdanla delin.
  • Közlediğiniz sebzelerin kabuklarını dikkatlice soyup küp küp doğrayın ve derin bir kaseye alın.
  • Ayrı bir kasenin içine ekşi kremayı koyup, mayonez ve ince kıydığınız sarımsaklarla beraber karıştırın.
  • Son olarak tahini eklediğiniz karışımı bir kez daha karıştırıp közlenmiş sebzeleri ekleyin. Tuz oranını ayarlayın.
  • Servis tabağına aldığınız karışımın üzerine zeytinyağı gezdirip pul biber ve kuru nane serperek servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çörek Otlu Biber Kavurması Tarifi
19B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Enginarlı Humus Tarifi
45 Dakika
2 Kişilik
18B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bal Kabağı Borani Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.