- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Patlıcanlı Meze Tarifi
Tarif
Patlıcanlı Meze Tarifi
Sofralarınıza lezzet katacak pratik bir patlıcanlı meze tarifi.
15 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Soğuk
Paylaş
- 44B
- 85
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet patlıcan
10 adet kırmızı biber
3 diş sarımsak
5 g tahin
5 g tuz
25 g zeytinyağı
5 g kuru nane
5 g pul biber
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanları ve biberleri yıkayın ve közleme esnasında patlıcanların patlamaması için kürdanla delin.
- 2Közlediğiniz sebzelerin kabuklarını dikkatlice soyup küp küp doğrayın ve derin bir kaseye alın.
- 3Ayrı bir kasenin içine ekşi kremayı koyup, mayonez ve ince kıydığınız sarımsaklarla beraber karıştırın.
- 4Son olarak tahini eklediğiniz karışımı bir kez daha karıştırıp közlenmiş sebzeleri ekleyin. Tuz oranını ayarlayın.
- 5Servis tabağına aldığınız karışımın üzerine zeytinyağı gezdirip pul biber ve kuru nane serperek servis edin.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.