Tarif

Cevizli Erişte Tarifi

Anadolu lezzetlerini Cevizli Erişte tarifi ile yaşatmaya devam ediyoruz. Cevizli erişte makarnası tarifi nasıl yapılır?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Makarna
Tencere
Cevizli Erişte Tarifi
Paylaş
  • 39B
  • 47
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g kuru erişte
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 g ceviz içi
yeteri kadar tuz
400 ml sıcak su

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye tereyağını koyup koyu renge gelene kadar ateşte bekletiyoruz, ardından erişteyi ekleyip bir süre kavuruyoruz.
  • Güzelce kavrulan eriştelere sıcak suyu ekleyip, kapağını kapatıyoruz ve 10 dakika kadar suyu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
  • Erişteler pişerken ayrı bir tavada doğranmış cevizleri bir yemek kaşığı tereyağında kavuruyoruz.
  • Suyunu çeken erişte makarnası ile kavrulmuş cevizleri birleştirip, tuzunu ekliyoruz ve güzelce karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis ediyoruz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Karidesli Linguine Tarifi
35 Dakika
2 Kişilik
20B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Lazanya Milano Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mantarlı Tagliatelle Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.