Kısık Ateş
Tarif

Su Tereli Misket Limonlu Makarna Tarifi

İçinizi ferahlatacak aromalı enfes bir makarna tarifi: Su tereli misket limonlu makarna tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
Su Tereli Misket Limonlu Makarna Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 48
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 adet misket limon kabuğu rendesi
1 adet misket limonu suyu
150 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
50 ml Pınar Krema
Pınar
30 g toz parmesan peyniri
2 demet ayıklanmış su teresi
20 g pesto sos
yeteri kadar tuz
yeteri kadar karabiber
500 g linguine makarna

Nasıl Yapılır?

  • Makarna aldente haşlanır.
  • Tencerede zeytinyağı ısıtılır ve ince kıyılmış sarımsaklar hafif sotelenir.
  • Limon kabukları ilave edilip aromasının geçmesi sağlanır.
  • Limon suyu, Pınar Ekşi Krema, krema, tuz ve karabiber eklenir bir taşım kaynatılır.
  • Sos ateşten alınır parmesan peyniri, su teresi eklenir ve harmanlanır.
  • Sos makarna ile karıştırılır ve servis tabağına alınır.
  • Üzerine bir kaşık ile pesto sos eklenir.

Püf Noktası

*Makarnayı haşladığınız sudan bir miktar ayırmanız, makarnayı sos ile karıştırdıktan sonra kıvamını istediğiniz gibi ayarlamanıza yardımcı olacaktır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Fırında Mantı Makarna Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
89B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Pancar Suyunda Tam Buğday Unlu Penne Tarifi
21B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Adaçaylı Penne Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.