Tarif

Cevizli İncir Dolması

Bol cevizli kuru incir dolması tarifi nasıl yapılır? Şerbet yapmanın püf noktaları nelerdir? Ceviz dolgulu incir dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Fırın
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Cevizli İncir Dolması
approved
Paylaş
  • 18B
  • 81
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g ceviz içi
75 g toz şeker
60 ml su
500 g kuru incir
60 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Cevizi döverek toz haline getirin, içerisine şekerin yarısını ve suyu ilave ederek macun kıvamına getirin.
  • Bir tencerede su kaynatıp incirler yumuşayıncaya kadar haşlayın, sonra yumuşayan incirleri alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan incirlerin baş kısmını keserek parmağınızla içini genişletin ve içerisine hazırlamış olduğunuz cevizli harcı doldurup ağzını iyice kapatın.
  • Hazırlamış olduğunuz incirleri bir tepsiye dizin ve yağı eritip üzerine fırça yardımı ile sürün, kalan şekeri incirlerin üzerine serpin.
  • Tepsinin içerisine yarım cm kadar su koyup 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin.
  • Fırından çıkan incirleri 10 dk. dinlendirip servis ediniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Berke Sazak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru
40 Dakika
4-6 Kişilik
169B Görüntüleme
Fırında Bal Kabağı
45 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme
Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
556B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.