Tarif

Cevizli İncir Dolması

Bol cevizli kuru incir dolması tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Fırın
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Cevizli İncir Dolması
approved

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g ceviz içi
75 g toz şeker
60 ml su
500 g kuru incir
60 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Cevizi döverek toz haline getirin, içerisine şekerin yarısını ve suyu ilave ederek macun kıvamına getirin.
  • Bir tencerede su kaynatıp incirler yumuşayıncaya kadar haşlayın, sonra yumuşayan incirleri alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan incirlerin baş kısmını keserek parmağınızla içini genişletin ve içerisine hazırlamış olduğunuz cevizli harcı doldurup ağzını iyice kapatın.
  • Hazırlamış olduğunuz incirleri bir tepsiye dizin ve yağı eritip üzerine fırça yardımı ile sürün, kalan şekeri incirlerin üzerine serpin.
  • Tepsinin içerisine yarım cm kadar su koyup 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin.
  • Fırından çıkan incirleri 10 dk. dinlendirip servis ediniz.
Berke Sazak
Paylaş
banner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru
40 Dakika
2-4 Kişilik
16B
Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
150B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
4B