Tarif

Cevizli İncir Dolması

Bol cevizli kuru incir dolması tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Fırın
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Cevizli İncir Dolması
approved
Paylaş
  • 4B
  • 67
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g ceviz içi
75 g toz şeker
60 ml su
500 g kuru incir
60 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Cevizi döverek toz haline getirin, içerisine şekerin yarısını ve suyu ilave ederek macun kıvamına getirin.
  • Bir tencerede su kaynatıp incirler yumuşayıncaya kadar haşlayın, sonra yumuşayan incirleri alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan incirlerin baş kısmını keserek parmağınızla içini genişletin ve içerisine hazırlamış olduğunuz cevizli harcı doldurup ağzını iyice kapatın.
  • Hazırlamış olduğunuz incirleri bir tepsiye dizin ve yağı eritip üzerine fırça yardımı ile sürün, kalan şekeri incirlerin üzerine serpin.
  • Tepsinin içerisine yarım cm kadar su koyup 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin.
  • Fırından çıkan incirleri 10 dk. dinlendirip servis ediniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Berke Sazak

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru
40 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
159B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
5B Görüntüleme