Tarif

Sütlü Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi

Dışı çıtır çıtır kızarmış, içi ceviz dolgulu enfes sütlü cevizli kadayıf tatlısı tarifi nasıl yapılır? Cevizli fincan kadayıf tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz nefis sütlü tel kadayıf tarifi için videomuza göz atmayı unutmayın.
50 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 20B
  • 45
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Kadayıf için:
300 g taze tel kadayıf
200 g Pınar Tereyağı
Pınar
300 kavrulmuş kırık ceviz
Şerbeti için:
1 litre Pınar Süt
Pınar
1 litre Pınar Krema
Pınar
400 g toz şeker
toz vanilya
Üzeri için:
tahin
kavrulmuş ceviz

Nasıl Yapılır?

  • Kadayıf için: Cevizleri yağsız bir tavada hafifçe kavurun. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin ve üzerinde oluşan köpükleri ara ara temizleyerek sade yağ elde edin.
  • Tel kadayıfları geniş bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağını dökün ve yavaş yavaş yağı kadayıfa yedirin. Kadayıfın her yerine yağın ulaştığına emin olun.
  • Şekillendirmeye hazır olan kadayıfları, uzun halde bir fincana kenarlardan sarkacak şekilde serin ve arasına bir miktar kavrulmuş ceviz koyup yanlardan kadayıfları ortaya doğru kapatın. Üstüne elinizle güzelce bastırarak sıkıştırın ve fincandan çıkarıp uygun bir borcama aralıklı olarak dizin. Tüm kadayıf bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, 25-30 dakika altı ve üstü renk alıncaya kadar pişirin. Pişen kadayıf toplarını fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Şerbeti için: Bir tencerede süt, krema ve toz şekeri karıştırıp ocağa alın ve şeker eriyene kadar ısıtın. Kaynama noktasına gelmeden vanilyayı ilave edin ve ocaktan alın, ılınması için kenarda bekletin.
  • Hazırlamış olduğunuz ılık şerbeti, soğumuş olan tatlının üzerine gezdirerek dökün ve şerbeti çekmesi için bekleyin. Daha sonra buzdolabında soğutun.
  • Üzerini tahin ve kavrulmuş ceviz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Ilık şerbet, soğumuş kadayıfların üzerine gezdirilir.
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.3
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
197B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Sütlü Nuriye Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.