Kısık Ateş
Tarif

Choco Labneli Kadayıf Topları Tarifi

Choco Labne dolgulu kadayıf topları tarifi, çıtır dış kabuğunun içinde muhteşem bir çikolata ve ceviz dolgusuyla buluşuyor. İnce tel kadayıfın lezzetiyle tamamlanan bu enfes tatlı, her lokmada damakları şenlendiriyor. Şimdi gelin bu pratik ama bir o kadar lezzetli tatlı tarifine bir göz atalım...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Derin yağda kızartma
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Choco Labneli Kadayıf Topları Tarifi
approved
Paylaş
  • 2B
  • 17
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
İç Dolgusu için:
1 adet yumurta beyazı
60 ml Pınar Krema
Pınar
180 g Pınar Choco Labne
Pınar
15 g sütlü çikolata, ince kıyılmış
50 g ceviz, ince kıyılmış
Sosu için:
70 g bal
60 ml Pınar Krema
Pınar
Dış Kaplaması için:
2 adet yumurta
15 g toz şeker
500 g tel kadayıf
6 adet güllaç yaprağı
250 ml Pınar Süt
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • İç Dolgusu için: Yumurta beyazını katı bir kıvam alana kadar çırpın. Kremayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Choco Labneyi ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. İnce kıyılmış sütlü çikolata ve cevizi ekleyin, karıştırın. Karışımı dondurucuya koyun, yaklaşık 1-1.5 saat kadar bekletin.
  • Sosu için: Bal ve kremayı blenderden geçirin ve kenara alın.
  • Dış Kaplaması için: Yumurtaları bir tutam toz şekerle karıştırın. Tel kadayıfı ufalayın ve toz şekerle karıştırın.
  • Güllaç yapraklarını süt ile ıslatın.
  • Hafif donmuş iç dolguyu çıkarıp dondurma kaşığıyla şekillendirin ve tekrar dondurucuya koyun.
  • Dondurucudan çıkarılan iç dolguları tek tek güllaç yapraklarına sarıp yumurta karışımına bulayın, ardından tel kadayıf ile dışını kaplayın.
  • Avucunuzun içiyle hafif baskı yaparak top şeklinde yuvarlayın. Topları dışarıda bekletmeden dondurucuya koyun. (Topları tek tek yapmanın nedeni dolgunun hızlı erimesini önlemektir.)
  • Kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.
  • Sıcakken ballı sosu üzerine döküp servis yapın. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Dilanur Emre
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Beyaz Çikolatalı Mousse Tarifi
17B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Karamelize Muz Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Muzlu Kremalı Milföy Tatlısı Tarifi
12B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.