Tarif

Beyaz Çikolatalı Mousse Tarifi

Mousse tarifi nasıl yapılır? Ağızda eriyen beyaz çikolatalı mousse nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Karıştırma, Çırpma
Beyaz Çikolatalı Mousse Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 173
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g beyaz çikolata
200 ml Pınar Krema
Pınar
200 g Pınar Labne
Pınar
2 adet yumurta beyazı
100 g toz şeker
100 g toz badem
10 g vanilya
4 yaprak yaprak jelatin (önce 30 dk. soğuk suda ıslatın, sonra 1/4 su bardağı sıcak suda eritin)

Nasıl Yapılır?

  • Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Krema ve labneyi çırpın.
  • Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını toz şeker ile beyazlaşıncaya kadar çırpın ve hepsini spatula yardımı ile yavaşça birbirine yedirin. (fold tekniği)
  • Toz badem ve vanilyayı ekleyin.
  • Ardından suda erittiğiniz jelatin yapraklarını ilave edin ve güzelce karıştırın. (sulu bir karışım olacak)
  • Karışımı kapaklı bir buzdolabı kabına aktararak soğuması ve kıvam alması için 3-4 saat buzdolabında bekletin.
  • Daha sonra istediğiniz cuplara kaşık yardımı ile koyup dilediğiniz meyvelerle servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tatlınızı dilediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz.
*Soğuk olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Alman Çöreği Berliner Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
54B Görüntüleme
Elmalı Strudel Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
24B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Cevizli Tahinli Kuru Baklava Tarifi
8B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Êbru Aktürk
· 30.06.2020

Ellerinize sağlık. ..

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
İnci Dinek
· 01.07.2020

Bunh denicem şef 👍✌️

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
İnci Dinek
· 01.07.2020

Pardon bunu olucakti