Tarif

Çığırtma Tarifi

Anadolu’nun miras lezzetlerinden çığırtma tarifi nasıl yapılır? Patlıcan çığırtma nasıl yapılır? Çığırtma ismi nereden geliyor?
55 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
Fırın, Kızartma
Çığırtma Tarifi
Paylaş
  • 43B
  • 194
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet patlıcan
6 adet domates
4 adet yeşil biber
400 ml zeytinyağı
5 diş sarımsak
5 g kaya tuzu
3 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları güzelce yıkayın ve alacalı olarak soyun. Ardından ince uzun bir şekilde kesip, 15-20 dk. tuzlu suda bekletin.
  • Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
  • Biberleri yıkadıktan sonra ortadan ikiye keserek çekirdeklerini ayıklayın.
  • Zeytinyağını geniş bir tencereye alıp kızdırın.
  • Ardından patlıcanları sıkarak sudan çıkartın, fazla suyunu kurulayıp zeytinyağında altın rengi olana kadar kızartın.
  • Kızartma işlemi bitince tencerede çok az yağ bırakacak şekilde fazla yağı alın.
  • Doğranmış domateslere tuz ve şekeri ekleyip sarımsaklarla beraber yağda kızartın.
  • Kızarmış patlıcanları bir fırın tepsisine dizdikten sonra, pişirdiğiniz domatesi üzerine dökün.
  • Ayıklanmış biberleri de patlıcanların üzerine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika daha pişirin.
  • Güzel bir servis tabağında yoğurt eşliğinde servis edin.

Püf Noktası

*Bergama çığırtması için üzerine tulum peyniri koyabilirsiniz.
*Sarımsak oranını artırıp azaltabilirsiniz.
*Patlıcan kızarırken ses çıkardığı için ismi çığırtma! 😄👍

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Labneli Bohça Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mücver Tarifi
35 Dakika
2-4 Kişilik
47B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Haşlama İçli Köfte Tarifi
120 Dakika
6-8 Kişilik
166B Görüntüleme

Yorumlar (12)

Serra Dinsel
· 06.05.2021

Enfes gözüküyor yine haftasonu ara sıcağı belli oldu ellerine sağlık yine ağzımın suyu aktı 😋😋😋😋

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 06.05.2021

🤩✌️ Şimdiden ellerinize sağlık.

Yeşim Öci
· 08.05.2021

Her şehrin çığırtması farklı mı oluyor , öğrencilik yıllarımda Muğla’ da yemiştim daha farklıydı ve o tadı hiç unutamıyorum 🤩 bunu da ilk fırsatta deneyeceğim ❣️

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 08.05.2021

😉✌️

SeymaOzhelvaci
· 12.05.2021

Canım memleketimi o kadar özledim ki 🥰 biz çok tembel işi yapıyoruz, sizinki harika görünüyor. Ellerinize sağlık!

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 12.05.2021

Çok teşekkürler 🥰🙏🌸