- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Pastırma Cipsli Bostan Patlıcan Tarifi
Tarif
Pastırma Cipsli Bostan Patlıcan Tarifi
Bu lezzete hayran kalacaksınız! Nefis bir ara sıcak niteliğinde pastırma cipsli bostan patlıcan tarifi nasıl yapılır? Pastırmalı cipsli patlıcan tarifi için gerekli malzemeler nelerdir?
50 Dakika
2 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Fırın, Tava
Paylaş
- 14B
- 89
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet bostan patlıcan
40 ml zeytinyağı
1 diş sarımsak
8 g tuz
2-3 dal taze nane
2-3 dal taze reyhan
10 g çektirilmiş balzamik sirke
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanların saplarını kısaltın. Yıkayıp kurulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
- 2Önceden ısıtılmış 180-200°C fırında 35 dk. pişirin.
- 3Pişen patlıcanları soğuduktan sonra ortadan ikiye yarın, çekirdekli kısımlarını temizledikten sonra iç kısımlarını kaşık yardımıyla bir kaba alın. Üzerine pınar beyaz, zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, tuz, kıyılmış nane ve reyhanı ilave edip karıştırın.
- 4Pastırma cipsi için: Pastırmaları ince uzun şekilde doğrayın. Bir tavada tereyağını eritip pastırmaları kızartmaya başlayın. Rengi değişmeye başlayan pastırmaları 2-3 dakika daha tavada tuttuktan sonra kağıt havlu üzerine alın. Tavada kalan yağı servis esnasında kullanmak üzere kenara ayırın.
- 5İçi alınmış patlıcanları, hazırladığınız harçla doldurun ve güzel bir servis tabağına alın. Üzerine kızarmış pastırma cipslerini yerleştirin, az miktarda kenara ayırdığınız cips yağından gezdirin.
- 6Son dokunuş olarak çektirilmiş balzamik sirke ile tabağınızı süsleyip servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?