Tarif

Pastırma Cipsli Bostan Patlıcan Tarifi

Bu lezzete hayran kalacaksınız! Nefis bir ara sıcak niteliğinde pastırma cipsli bostan patlıcan tarifi nasıl yapılır? Pastırmalı cipsli patlıcan tarifi için gerekli malzemeler nelerdir?
50 Dakika
2 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
Fırın, Tava
Pastırma Cipsli Bostan Patlıcan Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 86
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet bostan patlıcan
100 g Pınar Beyaz
Pınar
40 ml zeytinyağı
1 diş sarımsak
8 g tuz
2-3 dal taze nane
2-3 dal taze reyhan
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 g Pınar Pastırma Gurme
Pınar
10 g çektirilmiş balzamik sirke

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların saplarını kısaltın. Yıkayıp kurulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  • Önceden ısıtılmış 180-200°C fırında 35 dk. pişirin.
  • Pişen patlıcanları soğuduktan sonra ortadan ikiye yarın, çekirdekli kısımlarını temizledikten sonra iç kısımlarını kaşık yardımıyla bir kaba alın. Üzerine pınar beyaz, zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, tuz, kıyılmış nane ve reyhanı ilave edip karıştırın.
  • Pastırma cipsi için: Pastırmaları ince uzun şekilde doğrayın. Bir tavada tereyağını eritip pastırmaları kızartmaya başlayın. Rengi değişmeye başlayan pastırmaları 2-3 dakika daha tavada tuttuktan sonra kağıt havlu üzerine alın. Tavada kalan yağı servis esnasında kullanmak üzere kenara ayırın.
  • İçi alınmış patlıcanları, hazırladığınız harçla doldurun ve güzel bir servis tabağına alın. Üzerine kızarmış pastırma cipslerini yerleştirin, az miktarda kenara ayırdığınız cips yağından gezdirin.
  • Son dokunuş olarak çektirilmiş balzamik sirke ile tabağınızı süsleyip servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patatesli Kanepe Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Domatesli Bruschetta Tarifi
30 Dakika
8-10 Kişilik
25B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Pesto Soslu Melanzane Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Temel yiyecek ve içecek üretiminden Ümmühan TAŞ

💖😋😋👌👌

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 16.06.2021

🙏🙏😍