Tarif

Çikolatalı Mousse

Ağızda eriyen bol çikolatalı pratik mousse (köpük çikolata) tarifi nasıl yapılır? Az malzemeli, çok lezzetli mousse (mus) yapmanın püf noktaları nelerdir?
35 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı
Karıştırma
Paylaş
  • 6B
  • 102
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g bitter çikolata
50 g sütlü çikolata
50 ml Pınar Krema
Pınar
250 ml Pınar Krema (soğuk olmalı)
Pınar
5 ml vanilya özütü

Nasıl Yapılır?

  • İnce kıyılmış çikolataları ve 50 ml kremayı benmaride eritin ve kenara alın.
  • 250 ml soğuk kremayı mikser ile çırpın. Vanilya özütü ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Oda ısısına gelen çikolatayı 3 kerede çırpılmış kremaya ekleyin. Spatula ile söndürmeden karıştırın. Tamamen homojen kıvam alınca servis edeceğiniz kuplara alın.
  • Buzdolabında 3 saat beklettikten sonra, üzerine çırpılmış krema veya çikolata rendesi ekleyerek servise hazır hale getirin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tatlı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bisküvili Tiramisu
70 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik
10B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çikolata Soslu Ekler
15 Dakika
8-10 Kişilik
10B Görüntüleme